Discursul celebru din balconul judetenei de partid: "Fetelor, f...ti-va, fetelor, ca nu ne mai opreste nimeni. E libertate!"

Discursul celebru din balconul judetenei de partid:

Chiar daca marea majoritate a istoricilor s-au rezumat sa masoare revolutia din 1989 in cifre legate de varsarea de sange si de desfasurarea de trupe, exista si unele episoade care mai degraba starnesc hazul, ba chiar ating limitele ridicolului. Potivit procurorilor DIICOT (Mariana Babos, sora acesteia si fiul ei, Ascanio Babos, au fost condamnati in 2010 la ani grei de inchisoare si la confiscarea unei averi de circa 1,5 milioane de euro), reteaua Marianei Cur-de-fier actiona in cel putin cinci orase mari din Romania, dar si in Spania, Italia si Germania.

acum 73 luni (23 Dec 2015)

Chiar daca marea majoritate a istoricilor s-au rezumat sa masoare revolutia din 1989 in cifre legate de varsarea de sange si de desfasurarea de trupe, exista si unele episoade care mai degraba starnesc hazul, ba chiar ating limitele ridicolului.

Un astfel de eveniment s-a consumat pe 22 decembrie 1989, putin dupa ora 16.00, la Galati, atunci cand printre revolutionarii care au ocupat sediul judetenei de partid s-a aflat si una dintre cele mai cunoscute prostituate din oras: Mariana Babos, cunoscuta sub numele "de scena" de Mariana Cur-de fier.

In paranteza fie spus, ea isi disputa porecla (care echivala cu un fel de titlu de Miss a universului prostitutiei) cu alta prostituata celebra, Mariana Barbuzanca, care-si facea veacul, la fel ca Babos, in zona hotelului Dunarea din centrul Galatiului. "Intreprinderea" Mariana Cur-de-fier

Nascuta in anul 1952 (se pare ca intr-o comuna din judetul Braila) Mariana Babos implinise deja 37 de ani in momentul Revolutiei din 1989 si se pregatea de o "stralucitoare cariera" de matroana.

Era o femeie frumoasa si destul de inteligenta, iar asta o ajutase sa supravietuiasca in lumea dura a comunismului si sa scape de inchisoare, ba chiar sa prospere.

Este bine de stiut ca Mariana nu vindea doar sex si nu se vindea doar pe sine. Avea in "portofoliu" vreo 7-8 fete tinerele, pe care le initia in "tainele" amorului pe bani, dar le folosea si pentru a vinde marfa de contrabanda: tigari, cafea, parfumuri, blugi.

In decembrie 1989, Mariana si fetele ei isi faceau treaba in fata Hotelului Dunarea, caci era un moment in care banii se inmulteau usor: portul era plin vapoare straine aflate la incarcat sau la descarcat, marinarii cautau sex, romanii erau amatori de tigari si alte alea pentru Sarbatorile de iarna. Si curvele au dreptul la revolutie

Dupa cum a povestit pentru "Adevarul" ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro