Directorul Vlad Conta a acceptat azi demisia lui Johan Kobborg. Soarta spectacolelor "Manon" si "Giselle", periclitata

Directorul Vlad Conta a acceptat azi demisia lui Johan Kobborg. Soarta spectacolelor

Contactat de "Adevarul", directorul Vlad Conta a comunicat ca a primit, in jurul orei 11.00 dimineata (marti, 12 aprilie), demisia lui Johan Kobborg de la Opera Nationala Bucuresti, printr-o "scrisoare inregistrata", demisie pe care a fost obligat sa o accepte.

acum 83 luni (12 Apr 2016)

Contactat de "Adevarul", directorul Vlad Conta a comunicat ca a primit, in jurul orei 11.00 dimineata (marti, 12 aprilie), demisia lui Johan Kobborg de la Opera Nationala Bucuresti, printr-o "scrisoare inregistrata", demisie pe care a fost obligat sa o accepte. Johan Kobborg a acuzat ramanerea in stafful Operei a dirijorului Tiberiu Soare, care ar periclita activitatea Corpului de Balet, pe cand Vlad Conta spune: "Cu totul alta era intelegerea, atmosfera, la intalnirea de sambata.

In ce priveste soarta spectacolelor aduse de Johan Kobborg in ultimii doi ani la ONB, Conta spune ca "drepturile sunt diferite de la o productie la alta. Este cazul noii montari cu "Giselle", de la inceputul lunii mai, pe care Vlad Conta nu o mai vede posibila. Pentru "Manon", contractul prevede un numar fix de spectacole, dar directorul Operei spune ca nu stie ce se va intampla cu reprezentatiile din weekendul acesta.

UPDATE: Contactat de "Adevarul", ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a afirmat ca oferta sa de mediere ramane deschisa, pentru toti cei implicati in acest conflict. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro