Directorul SRI, audiat in Parlament. Coldea a ajuns in fata comisiei

Directorul SRI, audiat in Parlament. Coldea a ajuns in fata comisiei

UPDATE Seful Comisiei de control parlamentar, Georgian Pop, a oferit mai multe explicatii referitoare la modul in care a decurs audierea directorului interimar al SRI. UPDATE Raportul intern al SRI, realizat in urma acuzatiilor Elenei Udrea, este prezentat luni, la aceasta ora, Comisiei parlamentare de control a Serviciului de catre o comisie interna a SRI, la dezbaterea sa urmand sa absenteze directorul interimar al Serviciului, Florian Coldea. Desi pagina sa de prezentare de pe Wikipedia il prezinta drept "regele cherestelei", Attila a mai fost poreclit si "drujba lui Dumnezeu" sau "Kerestoy" pentru ca firmele sale au fost implicate in mai multe scandaluri legate de defrisari. In 2012, el a fost pus sub invinuire, alaturi de fiul unui coleg de partid, Corneliu Dobritoiu, pentru infractiuni la legea referendumului si infractiuni de coruptie. Controversele au fost legate de faptul ca Preda a propus ca ofiteri din cadrul SRI sa poata fi numiti in calitate de "organe de cercetare penala speciala".

acum 68 luni (9 Feb 2015)

UPDATE Seful Comisiei de control parlamentar, Georgian Pop, a oferit mai multe explicatii referitoare la modul in care a decurs audierea directorului interimar al SRI.

"In ce priveste intalnirile, toate au fost facute strict pe baza procedurilor interne de acces in sediul SRI. Este o practica a oricarui serviciu de informatii ca inalti diplomati, demnitari sa solicite intalniri cu sefii SRI. Niciodata la astfel de intalniri doamna Udrea nu a acuzat conducerea SRI, concordanta cu declaratiile din ultimele ore. Noi am constatat ca pana joia trecuta, cand a fost acuzata oficial doamna Udrea, avea o parere despre SRI, dupa aceea, dupa ce a fost audiata la DNA, si-a schimbat declaratiile. Lucrarile comisiei noastre, desi sunt secrete de stat, reprezinta documente oficiale ale statului, ceea ce inseamna ca orice magistrat poate verifica daca noi, aici, am facut treaba bine.

Pop a mai precizat ca intalnirile care au avut loc intre Elena Udrea, George Maior si Florian Coldea, la sediul SRI, "au fost facute strict in baza procedurilor de acces in SRI.

Senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei, a precizat ca Udrea a fost la SRI de doua ori, pe 10 noiembrie si pe 15 decembrie. Domnul Coldea a fost invitat de domnul Maior la acele intalniri", a spus Savu, precizand ca probabil ea a s-a aflat acolo in calitate de "fost candidat" la presedintie.

UPDATE Dupa cinci ore de audieri, directorul interimar al SRI, Florian Coldea, impreuna cu presedintele comisiei de control a SRI, Georgian Pop, au iesit la declaratii.

Florian Coldea: Am pus la dispozitia comisiei toate datele cerute si am raspuns la toate intrebarile. Anul trecut, un an incarcat de alegeri, SRI a activat in deplina neutralitate si strict in limitele legii. Resping categoric toate afirmatiile exprimate in spatiul public la adresa SRI si la adresa mea.

UPDATE Raportul intern al SRI,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro