Directorul spitalului de psihiatrie de unde a fost lasat sa plece profesorul ucigas: "Faptul ca a fost externat nu este o greseala, absolut niciuna"

Se astepta o asemenea hotarare, pentru ca, de obicei, dupa ce se deruleaza procesul si se scoate de sub incidenta penala si se merge pe actiune medical, se asteapta o hotarare de internare la un spital pentru masuri de siguranta. Ce prevede Legea in cazul unui autor de omor sau tentativa de omor cu probleme psihice "Conform Legii 487/2002 republicata, Legea sanatatii mintale a persoanelor cu tulburari psihice, in termen de 24 de ore de la consultul de catre un medic psihiatru, acesta trimite documentatia necesara unei eventuale propuneri catre o comisia a spitalului, pentru o internare nevoluntara intr-un spital de psihiatrie, sub paza.

acum 78 luni (26 Aug 2017)

Primele sale tulburari de comportament au aparut in 2013, cand, in urma unor scandaluri in familie, a si fost luat in evidenta Spitalului de Psihiatrie Vedea. Dupa fapta comisa acum trei ani, cand a injunghiat, tot in Mioveni, o tanara de 19 ani, Alin Minciunescu n-a fost trimis in puscarie, tocmai pentru ca fapta sa a fost pusa pe seama bolii - schizofrenie paranoida, o afectiune psihica majora, care l-a scos de sub incidenta penala. "Poate atunci cand a comis tentativa aceea de omor, poate ca atunci era nevoie de o internare intr-un spital pentru masuri de siguranta, dar nu noi suntem cei care hotaram asta, dar oricum asta nu inseamna ca se putea evita in mod categoric ceea ce s-a intamplat Mai exact, nu a existat in cazul sau o hotarare judecatoreasca de internare obligatorie. Se astepta o asemenea hotarare, pentru ca, de obicei, dupa ce se deruleaza procesul si se scoate de sub incidenta penala si se merge pe actiune medical, se asteapta o hotarare de internare la un spital pentru masuri de siguranta. Dupa schimbarea Codului Penal, justitia n-a mai precizat, pentru astfel de cazuri, daca neaparat internarea se face intr-un spital cu masuri de siguranta sau intr-un spital normal, unde sa fie tratat pacientul pana la ameliorarea bolii sau pana la vindecare (in cazul acesta nu se punea problema de vindecare). Nefiind data nicio masura de internare intr-un spital de siguranta, atunci a fost tratat la noi de medicul curant cat a considerat ca este cazul, dupa care a fost externat", a explicat, pentru Adevarul Marian Iacob, directorul Spitalului de Psihiatrie Vedea. De atunci a mai avut alte doua internari pentru scurte perioade de timp. Ultima, in vara acestui an, pe 7 iulie, cand a venit cu mama sa si a ramas de buna voie in spital, timp de o luna. In aceste conditii puteau fi incluse in delirurile lui anumite persoane si sa treaca la actiune", a mai explicat, pentru Adevarul, directorul Spitalului de Psihiatrie Vedea N-a fost medicul curant al lui Alin Minciunescu,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro