Directorul NSA acuza. Iranul continua sa-si dezvolte sistemul balistic capabil de a transporta rachete intercontinentale cu incarcatura nucleara

De asemenea, Iranul continua si sa ameninte SUA, sa-si dezvolte armata la un nivel fara precedent, sa-si dezvolte sistemul de monitorizare cibernetice, cu scopul clar de a viza activele militare americane si aliate in regiune.

acum 86 luni (13 May 2017)

Iranul continua sa faca cercetari tehnologice pentru a perfectiona sistemul balistic capabil sa transporte arme nucleare pe distante mari, ceea ce incalca interdictiile internationale, potrivit directorului NSA, Daniel Coats.

Coats a informat Congresul saptamana aceasta ca "Iranul opteaza pentru rachete balistice ca metoda preferata de livrare a armelor nucleare". Iranul si-a folosit mult programul spatial ca acoperire pentru cercetarile in domeniul rachetelor balistice, pentru care are interdictie. Know-how-ul necesar pentru a lansa astfel de echipamente spatiale poate fi aplicat tehnologiei sistemului de rachete cu raza lunga de actiune.

Daniel Coats a avertizat Congresul ca Iranul nu tine seama de interdictiile internationale si isi continua programul de dezvoltare a armelor nucleare. In ciuda mai multor rapoarte ale serviciilor de informatii despre activitatea Iranului in domeniul balistic si nuclear, oficialii americani "nu sunt siguri" daca Iranul va construi arme nucleare.

"Consideram ca Teheranul a optat pentru rachetele balistice drept metoda preferata de a furniza arme nucleare. Rachetele balistice ale Iranului sunt in mod inerent capabile sa livreze arme de distrugere in masa, iar Teheranul are deja cel mai mare inventar al rachetelor balistice din Orientul Mijlociu", a declarat Coats, seful spionilor americani.

De asemenea, Iranul continua si sa ameninte SUA, sa-si dezvolte armata la un nivel fara precedent, sa-si dezvolte sistemul de monitorizare cibernetice, cu scopul clar de a viza activele militare americane si aliate in regiune. "Iranul are o preocupare prioritara pentru dezvoltarea UAV-urilor militare, rachetelor balistice, minelor marine avansate, barcilor explozive fara pilot, submarinelor Torpedo avansate, rachetelor de croaziera antinava ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro