Directorul MNIR, dupa ce a pierdut procesul cu OAR: "Vom folosi toate caile pentru a obtine castig de cauza"

Directorul MNIR, dupa ce a pierdut procesul cu OAR:

Ordinul Arhitectilor din Romania a anuntat recent ca a castigat procesul in cazul concursului de refacere a muzeului, "Noul MNIR", care obliga conducerea institutiei muzeale sa reia negocierea pentru contractul de atribuire cu firma de arhitectura castigatoare. Concursul international de solutii de arhitectura "Noul Muzeu National de Istorie a Romaniei" a fost organizat de Ordinului Arhitectilor din Romania si demarat pe 1 februarie 2016, jurizarea proiectelor desfasurandu-se in perioada 28 - 30 iunie.

acum 74 luni (15 Oct 2017)

Ordinul Arhitectilor din Romania a anuntat recent ca a castigat procesul in cazul concursului de refacere a muzeului, "Noul MNIR", care obliga conducerea institutiei muzeale sa reia negocierea pentru contractul de atribuire cu firma de arhitectura castigatoare.

OAR a castigat procesul la Curtea de Apel, dupa ce a facut recurs la decizia Tribunalului Bucuresti, care s-a pronuntat in favoarea conducerii MNIR.

"Asteptam sa fie publicata motivarea ca sa vedem care a fost temeiul pentru care instanta a dat acea hotarare care este in contradictie totala cu ceea ce a dat prima instanta. Dansii au facut recurs, si la Curtea de Apel, in mod straniu, au avut castig de cauza. Asteptam sa vedem motivarea, pentru ca vom folosi, cu siguranta, toate caile pentru a obtine castig de cauza. Asteptam sa vedem cum au putut sa considere judecatorii ca unu si cu unu fac trei si nu fac doi", a spus Ernest Oberlander-Tarnoveanu, pentru News.ro.

Directorul MNIR a adaugat ca vor respecta hotararea Curtii de Apel, dar rezervandu-si caile "pentru a obtine adevarul".

"Sigur, vom respecta hotararea Curtii de Apel, dar in acelasi timp ne rezervam caile de a obtine adevarul", a spus el.

Directorul muzeului a vorbit si despre motivul pentru care a anulat concursul, decizie care a dus la acest proces - un membru al OAR a tradus inexact in limba engleza un detaliu din caietul de proiectare, legat de curtea interioara a sediului. Planul de proiectare a fost stabilit impreuna cu arhitecti de la Ordin, deci nu a fost o decizie a MNIR. Caietul de sarcini a fost stabilit pe baza discutiilor pe care le-am avut cu arhitecti de la Ordin", a spus Oberlander-Tarnoveanu.

El a explicat ca acoperirea totala a curtii exterioare a MNIR este importanta, pentru ca, altfel, muzeul pierde aproximativ 2.000 de metri patrati pe care ii poate folosi pentru expozitii. Muzeul pierde a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro