Directorul medical al Spitalului Judetean Suceava, primul "cap cazut" dupa ce trei nou-nascuti au murit de la infectii intraspitalicesti

Directorul medical al Spitalului Judetean Suceava, primul

Acesta din urma a declarat de atfel ca inainte de intrunirea programata astazi (7 septembrie) a Consiliului de Administratie al Spitalului, la care urmau sa participe si reprezentanti delegati din partea conducerii Consiliului Judetean Suceava, in dimineata zilei de ieri au fost convocate, pe langa o sedinta mai restransa a consiliului de administratie si consiliul medical precum si consiliul etic din cadrul unitatii spitalicesti, membrii tuturor acestor entitati recomandand medicului Tiberius Bradatan sa renunte la calitatea de director medical al Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava.

acum 87 luni (7 Sep 2016)

UPDATE: Dupa demisia medicului Tiberius Bradatan, functia de director medical al Spitalului Judetean Suceava va fi detinuta pana la organizarea unui concurs de doctorul Doina Ganea, in timp ce doctorul Mihai Ardeleanu va fi purtator de cuvant al unitatii spitalicesti.

Situatia de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava unde in ultimele zile s-au intrunit structuri resposabile chemate sa analizeze cine este vinovat de moartea a trei bebelusi externati aparent sanatosi si readusi in spitale cu probleme mari de sanatate care de altfel le-a si cauzat moartea, a dus, ca prima consecinta, la demisia directorului medical al unitatii spitalicesti judetene, Tiberius Bradatan.

Actul de demisie va fi oficializat astazi, cand documentul semnat de medicul Tiberius Bradatan va fi pus pe masa managerului Spitalului Judetean, Vasile Rimbu. Acesta din urma a declarat de atfel ca inainte de intrunirea programata astazi (7 septembrie) a Consiliului de Administratie al Spitalului, la care urmau sa participe si reprezentanti delegati din partea conducerii Consiliului Judetean Suceava, in dimineata zilei de ieri au fost convocate, pe langa o sedinta mai restransa a consiliului de administratie si consiliul medical precum si consiliul etic din cadrul unitatii spitalicesti, membrii tuturor acestor entitati recomandand medicului Tiberius Bradatan sa renunte la calitatea de director medical al Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava. Cea din urma a mai ocupat functia de director medical pana la inlocuirea sa de catre Tiberius Bradatan si fiind cotata neoficial cu prima sansa.

Pe de alta parte, managerul Vasile Rimbu a aratat ca cel ce va fi numit in locul lui Tiberius Bradatan va trebui sa fie o persoana cu aplicatie pentru activitatea medicala, in perspectiva faptului ca in luna octombrie a anului viitor, Spitalul Judetean "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava va intra intr-o faza d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro