Directorul INSCOP: Klaus Iohannis este locomotiva noului PNL

Directorul INSCOP: Klaus Iohannis este locomotiva noului PNL

Remus Stefureac: Am publicat luni un sondaj privind intentia de vot pentru partide si se poate remarca o tendinta de cresetere a intentiei de vot pentru noul PNL. In Romania, o finantare de la buget si asigurarea unei echitati ceva mai mari in ceea ce priveste aceasta finantate..Trebuie gasita acea formula, ca sa nu se plece de la ideea ca un partid nou infiintat sa primeasca aceeasi bani ca un partid consolidat. Trebuie filtre care tin de prag electoral, de numarul de membri adunati de partid dupa ceva timp.

acum 93 luni (25 Feb 2015)

Remus Stefureac: Am publicat luni un sondaj privind intentia de vot pentru partide si se poate remarca o tendinta de cresetere a intentiei de vot pentru noul PNL. Cresterea e legata de fuziune, de unificare a vechiului PNL si PDL, iar brandurile celor doua partide se netezesc.

Explicatia cea mai importanta este legata de racordarea noului PNL la presedintele Klaus Iohannis. Saptamana trecuta am publicat acea intrebare legata de multumirea fata de mandatul lui Iohannis, iar 75% din cei chestionati s-au aratat multumiti.

Maine vom publicat un nou sondaj si se va observa ca tentinta este in crestere.

Astept programul de guvernare al PNL. Nevoia de intinerire a clasei politice trebuie incurajata, iar restrictiile legislative privind infiintarea de noi partide trebuie eliminate. Domnia sa pleaca de la 4,4% si nu este deloc putin.

In aceste zile se discuta si despre finantarea partidelor

Opinia publica nu este opozabila. In Comisia de Cod electoral s-a luat decizia la ca la viitoarele campanii sa fie o finantare strict bugetara. 70% din respondenti spun ca partidele ar trebui finantate atat de la buget, cat si din alte surse.

Daca ne costa mai putin sa finantam de la buget este un lucru bun.Sunt tari in care exista finantari exclusiv bugetare, alte in care se fac donatii. In Romania, o finantare de la buget si asigurarea unei echitati ceva mai mari in ceea ce priveste aceasta finantate..Trebuie gasita acea formula, ca sa nu se plece de la ideea ca un partid nou infiintat sa primeasca aceeasi bani ca un partid consolidat. Trebuie filtre care tin de prag electoral, de numarul de membri adunati de partid dupa ceva timp.

Mi se pare interesanta revenirea la votul pe lista

Explicatiile sunt mai multe. Pe de o parte, votul uninominal este asociat cu ideea de cresetere artificiala a numarului de parlamentari. Avem nevoie de un sistem prop... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro