Directorul Grossmann, Ilie Dragan, ARESTAT preventiv, in dosarul cumnatului lui Ponta

Citeste si: Directorul SC Hidro Prahova, audiat ca martor la DNA Ploiesti in dosarul lui Iulian Hertanu SC Grossman Engineering Group SRL, in asociere cu SC Euroconstruct Trading 98 SRL, a obtinut contractul pentru extinderea lucrarilor de canalizare in orasul Comarnic, lucrari in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, realizate in baza unui proiect cu fonduri europene derulat de SC Hidro Prahova SA, societate constituita prin asocierea Consiliului Judetean Prahova cu mai multe consilii locale din judet.

acum 79 luni (20 Feb 2015)

Directorul firmei Grossmann, Ilie Dragan, a fost arestat preventiv vineri seara,in dosarul fraudarii de fonduri europene, al cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Citeste si: Ghita, Vlad Cosma si seful CJ Prahova contesta controlul judiciar, in dosarul cumnatului lui Ponta

Astfel, omul de afaceri a constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari avand ca obiect "Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic"- contract semnat la data de 13.01.2012 intre Asocierea S.C. Ploiesti ( C.L.6 ), contract finantat in mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeana, respectiv pentru insusirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana, si sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Citeste si: Dosarul Hertanu: Ce a declarat Liviu Munteanu, la iesirea de la DNA Ploiesti

"In concret, Dragan Ilie Florin s-a implicat personal in efectuarea de plati de la S.C. GROSSMANN ENGINEERIG SRL catre SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL si SC ACED CONSTRUCT SRL, agenti economici pe care ii controla in calitate de asociat si administrator si a extras personal sume de bani din conturile S.C.

Tot joi, la DNA Ploiesti au fost audiati in calitate de inculpat Liviu Munteanu, actionar al SC Grossmann Engieering SRL si in calitate de martor Dumitru Pantea, directorul SC Hidro Prahova, firma care deruleaza proiectul european in cadrul caruia s-ar fi produs deturnarea de fonduri si asupra caruia procurorii au date ca s-ar facut presiuni pentru ca firma cumnatului premierului Victor Ponta sa castige contractul.

Citeste si: Directorul SC Hidro Prahova, audiat ca martor la DNA Ploiesti in dosarul lui Iulian Hertanu

<... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro