Directorul FMI pentru Europa se intalneste cu presedintele Iohannis, premierul Ciolos si cu guvernatorul BNR

-------- Directorul Fondului Monetar Internaţional pentru Europa, Poul Mathias Thomsen, efectuează, vineri, o vizită la Bucureşti, unde se va intalni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloş, dar şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu scopul de a discuta "evoluţiile şi perspectivele economice şi politicile viitoare", informează reprezentantul FMI in Romania şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, citat de Mediafax.

acum 79 luni (4 Dec 2015)

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, vineri, cu Directorul Departamentului European al FMI, Poul Mathias Thomsen, despre "perspectivele pozitive" ale economiei Romaniei, dar şi necesitatea continuării reformelor economice.

--------

Directorul Fondului Monetar Internaţional pentru Europa, Poul Mathias Thomsen, efectuează, vineri, o vizită la Bucureşti, unde se va intalni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloş, dar şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu scopul de a discuta "evoluţiile şi perspectivele economice şi politicile viitoare", informează reprezentantul FMI in Romania şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, citat de Mediafax.

Administraţia Prezidenţială a anunţat joi că preşedintele Klaus Iohannis va avea vineri, de la ora 10.00, o intalnire cu Thomsen, aceasta fiind prima intrevedere dintre oficialul FMI şi şeful statului.

Discuţiile au loc in contextul in care fostul Guvern condus de Victor Ponta intenţiona să solicite un nou Acord cu Fondul Monetar Internaţional, insă vizita delegaţiei FMI din luna octombrie a fost marcată de incertitudine cu privire la şansele unui astfel de demers.

Klaus Iohannis a avut, pe 20 octombrie, o intalnire cu delegaţia FMI, in urma discuţiilor Administraţia Prezidenţială a anunţat că există serioase rezerve că Romania indeplineşte condiţiile pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line.In acel context, președintele Iohannis şi-a exprimat ingrijorarea cu privire la vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor. Delegaţia FMI a plecat din Romania pe 21 octombrie, recomandand ca politica monetară să nu fie relaxată imediat, avand in vedere creşterea rapidă a salariilor şi incertitudinile de pe pieţele financiare globale.

La finalul lunii septembrie, fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici anunţa că Romania va cere in mod oficial FMI, in acest an, incheierea ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro