Directorul ANP: "In inchisori nu sunt revolte, ci nemultumiri"

Directorul ANP:

Pe 5 iulie, peste 100 de detinuti au refuzat hrana, iar multi au lovit cu castroane si linguri in gratiile geamurilor de la camerele de detinere si au aruncat pe ferestre cu obiecte arzand.

acum 87 luni (8 Jul 2016)

Incidentele din penitenciarele Giurgiu, Rahova si Poarta Alba, inregistrate in ultima saptamana, l-au determinat pe directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Claudiu Bejan sa organizeze o conferinta de presa.

Seful ANP a declarat ca "nu sunt inregistrate revolte in nicio unitate de detentie", ci doar nemultumiri, sesizari si plangeri din partea detinutilor. Despre incidentul de la Penitenciarul Giurgiu. Pe 5 iulie, peste 100 de detinuti au refuzat hrana, iar multi au lovit cu castroane si linguri in gratiile geamurilor de la camerele de detinere si au aruncat pe ferestre cu obiecte arzand. Situatia a fost aplanata, dupa o discutie cu conducerea penitenciarului, iar unele dintre revendicari sunt in curs de solutionare. Despre incendiul de la Penitenciarul Rahova. Cei 67 de detinuti cazati cu el au fost evacuati in curtea interioara si evaluati medical dar, pana acum, nu s-a plans niciunul de starea de sanatate. Cazul detinutului Iulian Florin de la Penitenciarul Poarta Alba. Miercuri a fost efectuat un control intern iar detinutul a spus ca este nemultumit de faptul ca nu i se acorda liberarea conditionata. Seful ANP a sesizat Avocatul Poporului pentru a fi verificate eventualele abuzuri, dar si autoritatile pentru a verifica daca cei doi ofiteri acuzati de Florin sunt implicati in trafic de substante si obiecte interzise in mediul penitenciar.

+O scrisoare cu valoarea unui certificat de deces. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro