Director "Lumina", despre masura Turciei de a anula diplomele de studiu: "Este absurd, cum pot fi retrase daca sunt obtinute legal?"

Director

El considera absurde masurile decise de autoritatile turce saptamana trecuta, prin care diplomele profesorilor, dar si ale absolventilor din reteaua Lumina, nu mai sunt recunoscute. Inca un lucru foarte ciudat: noi nu eliberam diploma de bacalaureat, suntem liceu acreditat, facem parte din reteaua ISJ, elevii nostri dau bacalaureatul la centrele de examinare. Spre deosebire de profesorii din Bucuresti, cei de la Constanta nu au intampinat probleme cu autoritatile diplomatice. Masura ii priveste pe absolventi si pe profesori Vicepremierul Turciei inaugureaza gradinita musulmana de la Medgidia si un centru sportiv la Constanta Vicepremierul turc Veysi Kaynak, la Constanta: "Construirea moscheii de la Bucuresti poate fi ceruta doar de cetateni.

acum 79 luni (9 Sep 2016)

El considera absurde masurile decise de autoritatile turce saptamana trecuta, prin care diplomele profesorilor, dar si ale absolventilor din reteaua Lumina, nu mai sunt recunoscute. Noi, profesorii, normal ca suntem afectati de ce intampla in Turcia. Niciodata nu suntem de acord cu atacuri, cu lovitura de stat, singura solutia este democratia. Este foarte simplu, cine a gresit - indiferent ce functie are, procuror, judecator, ministru, politician, profesor - trebuie sa fie urmarit, retinut, sanctionat, pedepsit, in functie de lege. Dar nici acuze fara nicio evidenta clara sau explicatie clara, nu este corect sa fie acuzate atat de multe persoane, prin care lucruri care nu au gandit, sa sprijine armata cu tancuri nu avem nicio treaba cu lucrul asta", declara prof.

Directorul liceului particular neaga vreo legatura directa cu gruparea Fetisllah - asa cum a numit-o viceprim-ministrul Veysi Kaynak in conferinta de joi seara de la hotel Iaki din Mamaia. Bedir spune ca nu Gulen a infiintat reteaua Lumina, ci reteaua Lumina s-a inspirat de la Fetisllah Gulen, inamicul public nr. 1 al regimului Erdogan de la Ankara. Poate sa fie Mihai Eminescu, Shakespeare, dar mai este si Fetisllah Gulen, mai ales pentru profesorii din Turcia. El spune ca fiecare om are dreptul sa fie respectat, indiferent de religie, etnie, pareri, dreptul de exprimare. Suntem diferiti, dar avem atat de multe lucruri in comun, nu avem ce sa impartim, de ce sa certam. Putem trai impreuna, putem sa fim in pace, in toleranta fata de ceilalti. In afara de asta, cine vine cu acuzatiile sa arate cum am incalcat legea. Nu putem spune ca Lumina nu are nicio legatura cu Gulen, folosim principii si avem inspiratie de la el. Avem sprijin moral de la el, cam asa.

La Liceul International de Informatica din Constanta au invatat anul trecut 188 elevi. Anul acesta sunt inregistrati cam 230 elevi, cea mai mare crestere de 22 ani.

"Eu sunt aici ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro