Director BNR, despre acuzatia facuta de premier ca banca nu a intervenit sa stabilizeze ROBOR: Sunt declaratii politice

Director BNR, despre acuzatia facuta de premier ca banca nu a intervenit sa stabilizeze ROBOR: Sunt declaratii politice

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, referindu-se la cresterea nivelului indicelui Robor, ca probabil "colegii" de la BNR au fost putin plecati de acasa, pentru ca era rolul bancii nationale sa intervina. "Cred ca colegii nostri, ai romanilor sau care ar fi trebuit sa fie colegii romanilor de la BNR au fost putin plecati de acasa, fiindca asta era rolul BNR - sa nu lase sa creasca si sa nu lase niste actori sa se joace pe aceasta tema", a afirmat premierul.

acum 32 luni (30 Sep 2017)

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, referindu-se la cresterea nivelului indicelui Robor, ca probabil "colegii" de la BNR au fost putin plecati de acasa, pentru ca era rolul bancii nationale sa intervina.

"Cred ca colegii nostri, ai romanilor sau care ar fi trebuit sa fie colegii romanilor de la BNR au fost putin plecati de acasa, fiindca asta era rolul BNR - sa nu lase sa creasca si sa nu lase niste actori sa se joace pe aceasta tema", a afirmat premierul. Intrebat daca ar trebui sa intervina BNR, Mihai Tudose a replicat: "Pai asta face BNR, nu se joaca la modul pozitiv pe aceasta piata?". Radulescu (BNR): ROBOR a crescut mai putin decat inflatia In legatura cu acuzele aduse de premier, Eugen Radulescu a spus ca discutia este cu totul disproportionata. Decoamdata vorbim de o crestere de la 1% la 1,5%, vorbim despre o crestere de 50 de puncte de baza. Inflatia a crescut cu mult mai mult decat atat", a spus sambata Radulescu, in cadrul unei conferinte de presa la Sinaia. In opinia sa, dobanzile nu au cum sa ramana la acelasi nivel, daca va creste inflatia. SUA au marit deja dobanda de doua sau de trei ori. Se termina chestia asta, nu poate sa dureze la nesfarsit", puncteaza Radulescu, citat de news.ro Intrebat daca ar trebui sa ne asteptam la rate mai mari, oficialul BNR a raspuns ca "sigur ca da". Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, referindu-se la cresterea nivelului indicelui Robor, ca probabil "colegii" de la BNR au fost putin plecati de acasa, pentru ca era rolul bancii nationale sa intervina. "Macar sa stim: mai e Banca Nationala a Romaniei sau e o structura de zei care se ocupa de propria lor existenta, foarte buna de altfel", a afirmat premierul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro