Directoarea Hexi Pharma, dusa la Judecatoria Sectorului 5 cu propunere de arestare preventiva

Directoarea Hexi Pharma, dusa la Judecatoria Sectorului 5 cu propunere de arestare preventiva

Directorul general al companiei Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzata de 128 de infractiuni de inselaciune, majoritatea in forma continuata si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor. Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.

acum 82 luni (28 May 2016)

Directorul general al companiei Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzata de 128 de infractiuni de inselaciune, majoritatea in forma continuata si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au stabilit ca Judecatoria Sectorului 5 este cea competenta material si teritorial sa judece propunerea de arestare preventiva a directorului general Hexi Pharma, Flori Dinu.

Si chimistul de la Hexi Pharma a fost pus sub acuzare, iar procurorii au stabilit masura preventiva a controlului judiciar pe numele acestuia. Directorul de productie al Hexi Pharma, Mihail Leva, de profesie chimist, este acuzat de complicitate si participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Anchetatorii i-au adus, vineri, la cunostinta lui Flori Dinu ca are calitatea de suspect in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale si au emis pe numele ei ordonanta de retinere pentru 24 de ore. A dat vina pe patron

Directorul firmei Hexi Pharma a fost ridicata de politisti de la locuinta sa si dusa cu mandat la Parchetul instantei supreme, dupa ce a fost citata de procurori, dar nu s-a prezentat. El se ocupa de calitatea produselor si de livrarea la timp catre spitale.

Perchezitii la Hexi Pharma

Anchetatorii au facut perchezitii, joi, la sediul din Capitala al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente si medii de stocare a datelor.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.

R... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro