Directoarea demisa de la Mogosoaia explica ce s-a intamplat

Directoarea demisa de la Mogosoaia explica ce s-a intamplat

Ce zice Primaria Capitalei Pe de alta parte, contactat de Adevarul, biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti a precizat intr-un mesaj: "Doamna Madalina Mirea, sef serviciu expozitii si documentare la Palatele Brancovenesti, a primit, incepand cu data de 16.09.2015, delegare pentru a exercita o parte din atributiile care decurg din calitatea de manager, avand dreptul sa efectueze DOAR actele de gestiune curenta (plata salariilor, a utilitatilor si a minimului de documente astfel incat sa se mentina functionarea institutiei) conform Dispozitiei Primarului General nr.438/16.09.2016.

acum 92 luni (10 Feb 2016)

Madalina Mirea precizeaza ca mandatul interimar urma sa ii expire pe 16 martie, insa demiterea cu o luna mai devreme si fara o instiintare prealabila nu ar avea o justificare. Procedurile nu au fost respectate sau au fost aplicate intr-un mod netransparent", a dezvaluit directoarea Madalina Mirea intr-o discutie cu jurnalistul Florin Ghioca, invitata de acesta in studioul Adevarul Live.

"Legea spune ca in mod normal primarul poate emite decizii de acest fel, dar ele trebuie anuntate public in prealabil, ceea ce nu prea s-a intamplat. In plus, postul trebuie scos la concurs, nu prin numire pur si simplu, ceea ce mi-e teama ca nu se va mai intampla", a explicat directoarea.

Madalina Mirea a specificat ca lansase numeroase proiecte culturale, multe cu participare internationala, si spera ca cei care ii urmeaza sa poata continua aceste lucruri.

"Am decis interzicerea nuntilor in corturi, pentru ca nu mai puteam sa facem vernisajele de arta de atatea nunti si aveam o presa foarte proasta", a reamintit Madalina Mirea.

"A fost inaugurat Anul Martha Bibescu si o colaboratoare a Muzeului, d-na Oana Marinache, a castigat un concurs al Ministerului Culturii cu un proiect pe aceasta tema, si reusisem un parteneriat", a reamintit fosta directoare.

"Au fost situatii cand in Sala Scoartelor aveam un concert Debussy si alaturi se faceau probele de muzica pentru nunta", a povestit Madalina Mirea, care a detaliat pe larg toata povestea nuntilor tiganesti de la Mogosoaia.

"Mogosoaia merge mai departe, asta este important", a incheiat pe un ton optimist istoricul de arta.

Ce zice Primaria Capitalei

Pe de alta parte, contactat de Adevarul, biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti a precizat intr-un mesaj: "Doamna Madalina Mirea, sef serviciu expozitii si documentare la Palatele Brancovenesti, a primit, incepand cu d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro