Diplomele de Bacalaureat au ajuns la licee, dupa o intaziere de sase luni

Diplomele de Bacalaureat au ajuns la licee, dupa o intaziere de sase luni

Mai intai, prin recenta ordonanta de modificare a Legii educatiei, am stipulat ca responsabilitatea legata de diplome sa revina Ministerului Educatiei Nationale si ramane sa fie data si o hotarare de guvern de modificare a organizarii ministerului, dupa care ne vom putea duce la Imprimeria Nationala, care sa fie unic gestionar pe furnizarea de diplome.

acum 100 luni (27 Jan 2015)

"Diplomele au fost eliberate de Ministerul Educatiei saptamana trecuta si sunt acum la scoli. Anul acesta, diplomele au fost publicate de Imprimeria Nationala si costurile sunt suportate de minister, pe cand inainte, copiii plateau diplomele fiindca erau publicate de o societate comerciala", a explicat pentru "Adevarul" Florin Lixandru, inspectorul scolar general din Bucuresti.

Problema eliberarii de adeverinte in loc de diplome a aparut in contextul anchetei procurorilor anticoruptie care cerceteaza modul in care compania Romdidac, ce functiona pana in 1989 ca directie in Ministerul Invatamantului, a primit dreptul exclusiv de a furniza diplomele scolare si universitare, girat succesiv, dupa 1990, de sefii acestei institutii.

Ancheta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a determinat Ministerul Educatiei sa renunte la colaborarea cu Romdidac si sa faca demersurile necesare pentru care realizarea diplomelor sa se faca de catre stat, prin Imprimeria Nationala. Consider ca aceasta activitate trebuie sa fie monopol de stat si intentionam sa fie facuta de Imprimeria Nationala. Mai intai, prin recenta ordonanta de modificare a Legii educatiei, am stipulat ca responsabilitatea legata de diplome sa revina Ministerului Educatiei Nationale si ramane sa fie data si o hotarare de guvern de modificare a organizarii ministerului, dupa care ne vom putea duce la Imprimeria Nationala, care sa fie unic gestionar pe furnizarea de diplome. Va exista si o baza de date unica, accesibila online, in care oricand se va putea verifica veridicitatea unui act de studii", declara la vremea aceea, ministrul Educatiei, Remus Pricopie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro