Dintii stricati si murdari slabesc inima. Cum pastram dantura sanatoasa

Dintii stricati si murdari slabesc inima. Cum pastram dantura sanatoasa

Ne dorim cu totii un zambet frumos si sanatos, insa pentru aceasta nu este suficient sa ne spalam pe dinti de doua ori pe zi, dimineata si seara. Tartrul se depune pe dinti chiar si in conditiile in care periuta si pasta fac parte din arsenalul nostru zilnic de curatenie si pentru a-l indeparta avem nevoie de ajutorul medicului stomatolog. In general, se recomanda doua detartraje pe an, insotite de consultatii de specialitate, periaj profesional si air-flow - dispozitiv ce proiecteaza un jet de aer, apa si bicarbonat de sodiu pe suprafetele dentare, recomanda medicul dentist. Aceasta masura de igiena orala vine in completarea detartrajului si are rolul de a indeparta placa bacteriana si coloratiile dentare cauzate de consumul cafea, vin rosu sau fumatul.

acum 70 luni (19 Nov 2017)

Ne dorim cu totii un zambet frumos si sanatos, insa pentru aceasta nu este suficient sa ne spalam pe dinti de doua ori pe zi, dimineata si seara. Tartrul se depune pe dinti chiar si in conditiile in care periuta si pasta fac parte din arsenalul nostru zilnic de curatenie si pentru a-l indeparta avem nevoie de ajutorul medicului stomatolog. Pe langa aceasta substanta calcaroasa de culoare inchisa, prin procedura stomatologica se curata dantura si de placa bacteriana, care poate fi indepartata doar prin periaj dentar profesionist in cabinetul stomatologic", explica dr.

Placa bacteriana poate fi supragingivala - depunere pe toate suprafetele dentare, mai ales in santuri si fosete - sau subgingivala -nu se observa cu ochiul liber, ci doar cu ajutorul unor substante colorante sau la palpare cu sonda dentara, adauga medicul stomatolog.

Doua detartraje pe an

"Placa bacteriana se formeaza continuu si este influentata mai multi factori, printre care stilul alimentar, caracteristicile salivei, varsta pacientului, igiena orala etc. "O alta consecinta grava este prezenta placii bacteriene si a bacteriilor in numar mare, care determina migrarea acestora in circulatia generala, interesand organele tinta: inima - miocardite bacteriene, rinichii, articulatii, arteriopatii, producand chiar si accidente vasculare. De aceea, in cadrul consulatiei dentare complementare trebuie intocmita si o fisa parodontala, care sa ofere informatii despre starea de sanatate a gingiei - parodontiu marginal.

In general, se recomanda doua detartraje pe an, insotite de consultatii de specialitate, periaj profesional si air-flow - dispozitiv ce proiecteaza un jet de aer, apa si bicarbonat de sodiu pe suprafetele dentare, recomanda medicul dentist.

Periajul profesional se efectueaza doar de catre medic sau asistenta de profilaxie in cabinetul stomatologic. Aceasta masura de igiena orala ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro