DINEL STAICU, 5 ani de INCHISOARE pentru luare de mita. Decizia, DEFINITIVA

DINEL STAICU, 5 ani de INCHISOARE pentru luare de mita. Decizia, DEFINITIVA

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal la 1 aprilie 2011, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare in 6 aprilie 2011, dupa ce, la cererea jurnalistilor, au fost solicitate informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.

acum 117 luni (25 Sep 2014)

Dinel Staicu a primit o pedeapsa cu inchisoarea majorata, de 5 ani de inchisoare. Omul de afaceri a recunoscut ca a dat 1 milion de euro mita, bani care ar fi ajuns la judecatoarea Veronica Cirstoiu pentru a anula condamnarea la sapte ani de inchisoare cu executare primita de afacerist in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor.

La 4 aprilie 2011, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Omul de afaceri, care isi schimbase numele in Dinel Nutu, a fost atunci de negasit, astfel ca instanta de executare a pedepsei l-a dat in urmarire nationala pe vechiul nume. Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal la 1 aprilie 2011, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare in 6 aprilie 2011, dupa ce, la cererea jurnalistilor, au fost solicitate informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.

Acesta a atacat decizia din 4 aprilie 2011 cu o contestatie in anulare, iar un complet din care faceau parte judecatoarele Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, a decis, la 22 februarie 2012, incetarea procesului penal pornit impotriva lui Staicu, anularea mandatului de executare a pedepsei emis pe numele acestuia si a dispus punerea de indata in libertate a condamnatului, intrucat exista autoritate de lucru judecat, in sensul ca o alta instanta s-a pronuntat pe acuzatiile aduse acestuia. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro