Dincolo de demisiile lui Ponta si Pricopie

Este dincolo de evidenta faptul ca, in fata scandalului care ameninta sa se ingroase in plina campanie electorala pentru prezidentiale, Ponta s-a panicat, din moment ce, in decurs de nici 100 de ore, a trecut de la glumite de bazar si celebra-i siguranta de sine la decizii radicale, care stirbesc, totusi, imaginea Guvernului sau. De aproape doi ani si jumatate de cand e responsabila de soarta Invatamantului, puterea, si inteleg prin asta in primul rand PSD, pare ca si-a facut un titlu de glorie din demolarea pilonilor pe care ar fi trebuit asezat sistemul de educatie. Tot Guvernul care azi se vede incapabil sa le asigure copiilor macar manuale potrivite, dar si sa respinga convingator acuzatiile aduse de editori, s-a instalat la Palatul Victoria pe fuselajul turtit al Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, acelasi Executiv facandu-se vinovat si de nebunia de a deforma reforma initiata de inamicul politic, fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu.

acum 111 luni (18 Sep 2014)

Dupa cum, cei care sprijina acest Guvern al Romaniei nu par sa inteleaga nici faptul ca avand la varf un premier pentru care plagiatul a fost trambulina si un ministru al Educatiei care cunoaste mai putina istorie a romanilor decat omologii lui de la Moscova sau Budapesta, pericoolul de a pierde busola in vremurile pe care le traim e unul colosal.

Nici nu s-a incheiat prima saptamana a noului an scolar, ca ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a primit de la seful sau direct, premierul Victor Ponta, o tema care da masura incompetentei si - de ce sa ne ferim sa suspectam? - a unui nivel uluitor de complicitate intre autoritatea de resort (Ministerul Educatiei Nationale) si cateva firme "destepte" de pe piata manualelor, firme care risca mai nou sa faca obiectul unui interes crescut al procurorilor anti-coruptie.

Sec formulat, aceasta tema pentru acasa data nefericitului Pricopie inseamna revenirea intempestiva la vechile manuale scolare pentru clasele I si a II-a, dupa ce zile intregi micutii care urmau sa afle in sfarsit ce e ala Abecedar modern s-au trezit ca o asemenea curiozitate va fi mai greu de satisfacut in tara unde au vazut lumina zilei decat le-ar fi americanilor sa mai paseasca o data pe Luna. Este dincolo de evidenta faptul ca, in fata scandalului care ameninta sa se ingroase in plina campanie electorala pentru prezidentiale, Ponta s-a panicat, din moment ce, in decurs de nici 100 de ore, a trecut de la glumite de bazar si celebra-i siguranta de sine la decizii radicale, care stirbesc, totusi, imaginea Guvernului sau.

Cu siguranta si ca premierul l-ar da imediat afara pe ministrul sau innebunit dupa istoria dacilor, romanilor si vulpilor, dar in acelasi timp este constient ca numai un asemenea gest nu va fi de ajuns pentru a pune batista pe tambalul care-i face tandari timpanul.

Iar cand spun asta, nu fac un proces de intentie, ci o legatura logica, pornind de la declaratiile si sugestiile unora dintre politicienii PSD... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro