Din ruinele Alepului, in ghetourile Bucurestiului. Viata de refugiat in Romania
In centrul de cazare pentru solicitantii de azil din Capitala sunt, in acest moment, 131 de refugiati, cei mai multi fugiti din Siria, Afganistan si Irak. Centrul de cazare de pe Strada Vasile Stolnicul din Capitala e, de fapt, un fost bloc de nefamilisti, situat intr-un ghetou foarte asemanator Zabrautiului din Ferentari.
In centrul de cazare pentru solicitantii de azil din Capitala sunt, in acest moment, 131 de refugiati, cei mai multi fugiti din Siria, Afganistan si Irak.
Romania are sase centre de cazare pentru solicitantii de azil, cel mai mare si cel mai vechi fiind cel din Bucuresti. Dintr-un total de 374 de locuri cate exista in Capitala, acum sunt ocupate 131.
Oamenii veniti din Siria, Afganistan, Irak, Eritreea, din zone unde gloantele zboara prin aer mai des ca mustele, au parcurs mii de kilometri, unii pe jos, altii pe mare, pentru a scapa de moarte. Dar, spre necazul lor, pe care nu-l ascund, au fost trimisi in Romania, intr-o prima cota de refugiati impusa de Comisia Europeana tuturor statelor membre. Centrul de cazare de pe Strada Vasile Stolnicul din Capitala e, de fapt, un fost bloc de nefamilisti, situat intr-un ghetou foarte asemanator Zabrautiului din Ferentari. Blocuri murdare, ciuruite de mii de antene satelit, spatii verzi napadite de gunoaie, caini vagabonzi, copii ce par ai nimanui, in fine, toate cliseele care descriu saracia se regasesc aici.
Cititi articolul integral in editia de marti a ziarului "Romania Libera", disponibila la toate punctele de difuzare a presei din Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro