Din jurnalul unei adolescente care lupta cu cancerul: "Bucura-te ca te-ai trezit dimineata si nu uita sa multumesti"

Din jurnalul unei adolescente care lupta cu cancerul:

Am avut o experienta care prin banalitatea sa m-a facut sa inteleg multe: bucurati-va de fiecare picatura de apa cazuta din cer, de fiecare firicel de iarba, de fiecare prieten care iti zambeste la usa ta, bucura-te ca te-ai trezit dimineata si nu uita sa multumesti ca esti unde esti si ca ti-e bine.

acum 53 luni (9 May 2018)

Andreea Rodiana Fumu, o tanara in varsta de 16 ani eleva in clasa a X-a la Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iasi, a fost diagnosticata in 2018 cu sarcom pelvin, cu metastaze pulmonare si osoase - o forma de cancer osos in stadiu avansat. In Iasi, colegii si prietenii Rodianei au inceput o campanie de strangere de fonduri pentru tratamentul fetei intrucat costurile acestuia depasesc suma de 70.000 euro.

Mai jos, ultimul mesaj al Rodianei:

"Dragi prieteni, urmatoarea fila incepe astazi cu o zi din al saselea ciclu de chimioterapie, cinci zile de bataie in durerosul razboi pe care il voi invinge, Cancerul.

Ca in fiecare foaie de jurnal, imi exprim multumirile mele profunde fata de voi, cei care cititi, care contribuiti la tratamentul meu si asta vreau sa fac si acum.

Inca nu s-a terminat, sabia e inca patata de sange insa consider ca armura cu care m-am imbracat la inceputul luptei este din ce in ce mai puternica atat datorita voua cat si rezultatelor incurajatoare. Rezultatele au fost fost incurajatoare , insa este vizibil, inca sunt la inceput de drum, dat fiind faptul ca este un pic cam devreme pentru o operatie chirurgicala de extirpare a tumorii. Stiu ca Dumnezeu nu imi va prelungi agonia si sper ca voi avea cat de curand raspunsul dorit. Vreau sa le arat tururor ca se poate, mai ales oamenilor care sunt in aceeasi situatie, ca exista si viata dupa aceasta boala si ca o poti infrange cu credinta in fortele tale si ale Domnului. Am avut o experienta care prin banalitatea sa m-a facut sa inteleg multe: bucurati-va de fiecare picatura de apa cazuta din cer, de fiecare firicel de iarba, de fiecare prieten care iti zambeste la usa ta, bucura-te ca te-ai trezit dimineata si nu uita sa multumesti ca esti unde esti si ca ti-e bine. Astazi e despre bucurie, despre voi, despre ce vreti voi sa fie"

Citeste si:

Jurnalul coplesito... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro