Din "invataturile" doamnei Firea: "Cei care aleg sa nu faca un copil nu exista. Doar ratiunile medicale pot explica de ce esti "

Este oare moral sa crezi ca proiectiile de viata si alegerile tale trebuie sa fie si ale altora si ca ai dreptul sa arati cu degetul un candidat pentru ca nu are copii? "Inca o data subliniez ca nu m-am referit sub nicio forma la familiile din Romania care nu au copii, nu mi-as permite acest lucru, inteleg suferinta celor care isi doresc sa aiba mostenitori si nu reusesc, din motive medicale.

acum 108 luni (10 Oct 2014)

>

Nu cred ca purtatoarea de cuvant a candidatului la presedintie Victor Ponta, senatoare PSD si fosta jurnalista intelege de ce declaratiile sale sunt o gafa impardonabila. Nu da niciun semnal, oricat ar fi el de firav, cum ca ar intelege faptul ca nu este dreptul sau sa faca judecati de valoare cu privire la viata privata a unui candidat, in acest caz fiind vorba despre Klaus Johannis. Daca un om isi doreste sau nu copii, este treaba sa si alegerea sa. Este oare moral sa crezi ca proiectiile de viata si alegerile tale trebuie sa fie si ale altora si ca ai dreptul sa arati cu degetul un candidat pentru ca nu are copii? Sunt convinsa ca aceasta nu este o intrebare care sa o fi preocupat pe doamna Firea.

Gabriela Vranceanu Firea a precizat ulterior ca observatia sa initiala nu a vizat, in general, familiile din Romania care nu au copii, ci pe pe Johannis in mod direct. Voi reda mai jos un alt paragraf din declaratie pentru ca eu cred ca a sarit din lac in put si ca s-a cam pierdut cu firea.

"Inca o data subliniez ca nu m-am referit sub nicio forma la familiile din Romania care nu au copii, nu mi-as permite acest lucru, inteleg suferinta celor care isi doresc sa aiba mostenitori si nu reusesc, din motive medicale. (...) In mod marsav, staff-ul domnului Johannis a denaturat sensul declaratiei mele, pentru a se victimiza si pentru a-i face sa creada pe romanii fara copii ca m-am referit la ei (eu detin copia declaratiei mele complete)", afirma Firea.

Din rau, inspre mai rau pentru ca eu inteleg astfel declaratia: nu imi permit sa pun la colt familiile din Romania care nu au copii pentru ca avem nevoie de voturi. Dar imi permit sa-i urechez pe domnul Johannis si pe sotia sa pentru ca suntem in campanie si orice fel de "munitie" este permisa. Sunt oameni care au copii, altii nu pot avea din motive medicale si domnul Johannis care nu are copii. Cei care aleg sa nu faca un copil, nu exista fiindca doar ratiunile medicale pot expli... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro