Din ce substante sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui. Otrava din farfurie care ar trebui scoasa din meniul zilnic

Din ce substante sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui. Otrava din farfurie care ar trebui scoasa din meniul zilnic

Ce ii face periculosi pentru sanatate Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta. Pe eticheta va trebui trecuta si tara de origine a ingredientelor De ce sunt mezelurile rosii si de ce devin lipicioase.

acum 91 luni (17 Feb 2015)

Teoretic, crenvurstii ar trebui sa contina carne de calitate. Acest lucru nu este doar gresit, este si periculos", spune Liana Contiu, nutritionist- dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara.

Ce ii face periculosi pentru sanatate

Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta.

"Desi par dietetici, crenvurstii au o calitate indoielica si sunt bogati in grasimi si aditivi. Alaturi de carnati, salamuri, diferite tipuri de sunca ii gasim aproape zilnic in meniul copiilor, fie la gradinite, scoli, fie la mesele de acasa. Pe langa restul aditivilor periculosi au si adaos mare de sodium, deloc bun pentru sanatate", mai spune medicul nutritionist.

"Consider ca mezelurile ar trebui excluse total mai ales din alimentatia copiilor pentru ca le pun in pericol sanatatea si procesul de crestere", adauga medicul.

"Ideea este sa urmarim consumul de alimente care ne aduc beneficii sanatatii (vitamine, minerale, etc.) nu alimente fara nici o calitate nutritionala, care nu doar ca nu aduc nici un beneficiu, dar ne si fac rau", ne sfatuieste Liana Contiu.

"Daca ne place atat de mult ideea de mezel putem incerca sa ni le facem noi acasa din carne proaspata, de buna calitate, adaugand doar condimente. Iar carnea procesata, printre care si preferatii romanilor, crenvurstii, contin sare, dar si acei nitriti si nitrati, substante extrem de daunatoare pentru inima.

Cititi si

Din ce carne sunt facute mezelurile? Pe eticheta va trebui trecuta si tara de origine a ingredientelor

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro