Din atelierul lui Tonitza

Din atelierul lui Tonitza

38 de lucrari inedite ale lui Nicolae Tonitza sunt expuse la Muzeul National de Arta al Romaniei Iubitorii de arta pot intra in atmosfera "Din atelierul lui Nicolae Tonitza".

acum 60 luni (9 Dec 2015)

38 de lucrari inedite ale lui Nicolae Tonitza sunt expuse la Muzeul National de Arta al Romaniei

Iubitorii de arta pot intra in atmosfera "Din atelierul lui Nicolae Tonitza". Printr-o noua expozitie deschisa in sala dedicata artelor grafice din Galeria de Arta Romaneasca Moderna, in perioada 9 decembrie 2015 - 24 aprilie 2016, la Muzeul National de Arta al Romaniei.

Patru decenii intr-o expozitie

Selectia cuprinde treizeci si opt de lucrari reprezentative pentru cele aproape patru decenii in care Nicolae Tonitza (1886-1940) nu a incetat sa picteze si, mai ales, sa deseneze. Expozitia puncteaza cele mai importante etape de creatie ale marelui artist, de la interpretarile dupa maestrii pe care i-a descoperit, in 1910, la Paris, la desenele create, in 1938, la ultimul atelier din Balcic. Desi atelierele lui Tonitza au fost intotdeauna improvizate (cerdacul din Valenii de Munte, umbrarul cafenelei din Mangalia, casa lui Tefik la Balcic), acestea au aparut adesea in desen si pictura. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro