Dilema alegatorului roman: sa riste sau sa aleaga hotii consacrati?

Dilema alegatorului roman: sa riste sau sa aleaga hotii consacrati?

Si nu uitati ca, atunci cand nu votezi, de fapt girezi tot oastea de stransura a Sistemului, ai caror 4-5 milioane de complici si asistati sociali pot sa reprezinte 80% din sufragii sau doar 30% in cazul vreunei neasteptate prezente masive la vot.

acum 40 luni (29 Nov 2016)

>

De ce? Pentru ca o prezenta masiva la vot ar dezavantaja PSD&satelitii, copilul politic al lui Basescu cu Udrea - PMP - si chiar si PNL, partide care, impreuna, personifica Sistemul. Iar istoria recenta ne-a demonstrat cu varf si-ndesat ca, in spatele divergentelor mimate, cu totii sunt membrii Lojei masonice mioritice "Minte si Fura".

Ciolos si Nicusor Dan - USR sunt, practic, noii veniti in tabloul general al alegerilor din 11 decembrie. Si, sincer, niciunul dintre ei nu pare sa fie alchimistul providential care sa transforme peste noapte mocirla politicii si administratiei romanesti in gazon englezesc. Cu amendamentul unei realitati trecute sub tacere: lipsit de sustinerea unei majoritati parlamentare, a guvernat sub amenintarea demiterii cabinetului prin motiune si, din aceleasi motive, nici nu putea sa spere ca poate promova vreo lege de substanta! A incercat cate ceva, tinand de normalitate, dar in problemele fundamentale nu a intrat, mai ales ca nici nu avea instrumentele necesare.

Nici Nicusor Dan si USR-ul lui nu-s Isus si apostolii binelui absolut. Greu de incadrat doctrinar, USR-ul e mai curand o colectie de persoane cu rezultate in zona actiunilor civice, de ong-isti diversi sau corporatisti.

Cam asta e tabloul peisajului politic inainte de alegeri, iar la intrebarea "eu cu cine votez?", raspunsul e simplu, in ciuda situatiei incalcite: 1) Daca esti multumit sau resemnat cu ceea ce a fost pana acum - voteaza cu Sistemul, adica oricare din cei enumerati mai sus. 2) Daca nu - cu noii veniti, fie ca vorbim de USR, fie de vreun independent de incredere. Si nu uitati ca, atunci cand nu votezi, de fapt girezi tot oastea de stransura a Sistemului, ai caror 4-5 milioane de complici si asistati sociali pot sa reprezinte 80% din sufragii sau doar 30% in cazul vreunei neasteptate prezente masive la vot. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro