Digi 24: Femeile insarcinate indura conditii mizere la Spitalul Judetean Ilfov

Una dintre pacientele de la Spitalul Județean Ilfov a povestit că pe mesele de consultaţie de la ginecologie nu sunt cearşafuri de unică folosinţă cum ar fi normal, ci hartii A4 sau chiar lenjerii din panză, informație confirmată și de un doctor din spital.

acum 79 luni (5 Jul 2016)

Astfel, ele sunt obligate să urce trei etaje, atunci cand vin la consultație, să aștepte pe holuri printre bolnavi, iar mesele de consultație sunt acoperite cu hartii A4 sau cu lenjerii de panză, arată Digi24.

Neregulile au fost denunțate de un medic și de un pacient, sub protecția anonimatului.

Una dintre pacientele de la Spitalul Județean Ilfov a povestit că pe mesele de consultaţie de la ginecologie nu sunt cearşafuri de unică folosinţă cum ar fi normal, ci hartii A4 sau chiar lenjerii din panză, informație confirmată și de un doctor din spital. Se desface manuşa pentru a examina pacientul, la fel cum facem şi noi, se pune sub pacient şi se foloseşte pe post de hartie de consultaţie.

Pe de altă parte, managerul unității sanitare a precizat că spitalul are toate materialele sanitare de care e nevoie. In ultimele luni am deschis un corp de clădire nou care este cu cinci etaje şi cinci secţii, la standarde europene, materialele sanitare, cel puţin de cand am venit eu, tot timpul au fost pe stoc tot timpul," a declarat managerul Spitalului Clinic Ilfov, Patricia Delia Ene.

Totodată, femeile insărcinate sunt nevoite să urce trei etaje pe scări, intrucat accesul la lift e limitat, astfel că poate fi folosit doar de pacienți insoțiți de medici sau de asistente. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro