Diferenta intre whisky si whiskey. Explicatiile unui expert: "Vocala ne pune in postura de a face confuzii"

Diferenta intre whisky si whiskey. Explicatiile unui expert:

"Ca sa explic trebuie sa ma refer la irish whiskey - asta e whiskey din malt de orz, dar e neafumat cu turba precum e cazul scotch-ul, si combinat cu orz nemaltat, toate acestea fiind triplu distilate, spre deosebire de whisky, care este de obicei dublu distilat si, mai ales, procesul de distilare se face in alambicuri separate", explica bloggerul.

acum 64 luni (3 Jun 2016)

Whisk(e)y-ul este, de fapt, un rachiu (nobil) din cereale! El este obtinut in principal din orz (precum in Lumea Veche) maltificat sau nu in proportii variabile, dar care poate fi obtinut (de obicei prin adaos) si din urmatoarele grane: grau;

Casian de la Snoblesse.ro, blogul care incearca sa educe consumatorii de bauturi alcoolice, a explicat pentru "Adevarul" diferenta intre cei doi termeni whiskey si whisky.

Termenul WHISKY utilizat corect se foloseste in urmatoarele tari: Scotia, unde este cunoscut si cu numele de scotch, si care este dublu rafinat si afumat cu turba; Whiskey american si irlandez In Irlanda si SUA termenul utilizat este cel de WHISKEY; "Ca sa explic trebuie sa ma refer la irish whiskey - asta e whiskey din malt de orz, dar e neafumat cu turba precum e cazul scotch-ul, si combinat cu orz nemaltat, toate acestea fiind triplu distilate, spre deosebire de whisky, care este de obicei dublu distilat si, mai ales, procesul de distilare se face in alambicuri separate", explica bloggerul.

Situatia e mai complicata in ceea ce priveste whiskey-ul american, din zona SUA, care este fabricat in mai multe versiuni: "Bourbonul contine minim 51% porumb, de facto cam 70%, este baricat si produs mai ales in statul Kentucky - ex: cele mai cunoscute sunt Jim Beam, Wild Turkey si Four Roses, etc.; Al doilea tip este Tennessee whiskey care are in plus fata de bourbon filtrarea prin acele lemne uscate din artar si baricul special din stejar american. Ultimul este wheat whiskey sau grain whisky - obtinut din peste 60% grau", spune Casian de la Snoblesse. De ce este incorect sa spui tuica de prune: "E ca si cum ai spune tuica de prune de prune" Batalia palincii: cum a pierdut Romania "lupta" cu Ungaria in ceea ce priveste celebra bautura traditionala ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro