Diferenta intre laptele degresat, cel integral si cel UHT

Diferenta intre laptele degresat, cel integral si cel UHT

Indiferent de cantitatea de grasimi, un pahar de 200 de ml de lapte contine 300 mg de calciu si 12 grame de carbohidrati.

acum 38 luni (5 Sep 2017)

Laptele integral

Laptele integral are cel mai ridicat continut de grasime, 3,5%, si este varianta cea mai apropiata de laptele proaspat muls. Proteinele din lapte, zerul si cazeina sunt asimilate de organism in proportie de 97%. In plus, laptele mai contine vitamine din complexul B, calciu, potasiu si iod, ceea ce contribuie la intarirea sistemului osos si ajuta organismul sa se recupereze mai repede dupa o perioada de efort fizic intens. O cana de lapte integral are aceeasi cantitate de proteine ca un ou si ofera jumatate din cantitatea necesara zilnic de vitamina D.

Laptele degresat

Este preferat de persoanele care doresc sa slabeasca, deoarece are mai putine calorii. Pe de alta parte, fiindca prin procesul de degresare sunt eliminate grasimile, se pierd si o mare parte din vitaminele solubile: A, D, E si K. Indiferent de cantitatea de grasimi, un pahar de 200 de ml de lapte contine 300 mg de calciu si 12 grame de carbohidrati. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro