Diferenta esentiala intre creierul barbatului si cel al femeii. De ce domnii au mai putina nevoie de comunicare

Diferenta esentiala intre creierul barbatului si cel al femeii. De ce domnii au mai putina nevoie de comunicare

Femeile ajung sa rosteasca pana la 9000 de cuvinte pe zi, o statistica la care se adauga un aport aproape dublu de gesturi si expresii, in timp ce la barbati, bilantul zilnic nu se ridica nici la jumatate din cat comunica femeia. Barbatii sunt focusati mai mult pe sarcini si mai putin pe limbaj In rezolvarea problemelor intampinate, barbatii le prioritizeaza si trec imediat la caiutarea unor solutii de rezolvare a acestora, fara a avea nevoie, precum femeile, de etapa exteriorizarii, etapa pe care femeile o bifeaza aproape obligatoriu, impartasind si altora povara presiunii respectivelor probleme. Chiar daca vorbim de diferente si asemanari intre creierul barbatului si cel al femeii, trebuie retinut ca, indiferent de sex, fiecare individ are particularitatile sale, ceea ce inseamna ca aspectele amintite nu trebuie considerate "instruciunile de folosire" general valabile.

acum 78 luni (15 Jun 2016)

"Nu este o noutate faptul ca, in urma cercetarilor s-a stabilit ca hormonii sexuali au un rol specific si important in cursul vietii embrionare si neonatale. Hormonii, testosteronul si estrogenii dau nastere unor circuite neuronale responsabile de comportamente feminine si masculine. Cu ajutorul tehnicii de analizat creierul uman, cu RMN si altele, putem avea din ce in ce mai multe informatii care ajuta la intelegerea modului de functionare a acestui organ fascinant, cum este creierul uman", explica, pentru Adevarul, Erna Constantin, psihoterapeut, Psihoterapie integrativa si psiholog - Psihologia resurselor umane.

Statisticile arata la la varsta de 3 ani, o fetita are un vocabular de doua sau chiar de trei ori mai bogat decat al unui baietel. Femeile ajung sa rosteasca pana la 9000 de cuvinte pe zi, o statistica la care se adauga un aport aproape dublu de gesturi si expresii, in timp ce la barbati, bilantul zilnic nu se ridica nici la jumatate din cat comunica femeia.

"O descoperire importanta este aceea ca emisferele cerebrale ale unei femei sunt mai specializate decat cele ale unui barbat, dar asta nu inseamna ca acesta este motivul pentru care femeile plang mai des si barbatii se uita la fotbal. Asadar, atentie: cand o femeie vorbeste este posibil ca ea sa auda si ce se discuta la o masa in spatele ei. Deci daca cineva considera ca ea nu este atenta, ar fi bine sa se gandeasca de doua ori inainte de a spune ceva ce nu vrea ca ea sa auda" mai spune psihoterapeutul. De aici, o serie de diferente vizibile inclusiv in capacitatea de comunicare. Deci, o femeie care ii reproseaza barbatului ca nu vorbeste cu ea, ar fi bine sa stie ca el comunica, doar ca in alt mod pe rand, concret, la obiect", n mai spune Erna Constantin.

Barbatul are nevoie de un mesaje clare si la obiect

Comunicarea nonverbala cu care se poate lauda femeia nu-i este intotdeauna de mare folos barbatului care prefera informatiile ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro