Dieta revolutionara care ne scapa de kilogramele in plus. In acest caz nu ne ingrasam la loc dupa oprirea curei

Dieta revolutionara care ne scapa de kilogramele in plus. In acest caz nu ne ingrasam la loc dupa oprirea curei

A doua faza Dr. Lestyan descrie a doua ca una de tranzitie, in cadrul careia asistam la o reintroducere graduala a alimentelor, atat din punct de vedere cantitativ (prin cresterea progresiva a ratiei calorice), cat si din punct de vedere calitativ (prin reintroducerea progresiva a glucidelor cu indice glicemic mediu/scazut pentru evitarea oscilatiilor nivelului de secretie insulinica responsabil de lipogeneza).

acum 94 luni (27 Jun 2016)

al Dietei Proteice (DP), denumirea europeana a metodei lui Blackburn modernizata, este un protocol medical care are la baza un concept dietetic complex si se realizeaza in trei faze distincte si successive care conduc la scadere in greutate fara pierderea echilibrului alimentar.", explica doctor Marieta Lestyan, medic specialist la Elite Life.

Prima faza

Cuprinde perioada de scadere in greutate care asociaza o dieta cu continut caloric foarte scazut (VLCD < 800 calorii), hipoglucidica (circa 50 g de glucide pe zi) si hipolipidica (intre 12 si 15 g de grasimi mono- si polinesaturate). Cu o durata variabila, in functie de obiectivele ponderale vizate, aceasta permite o pierdere rapida de masa grasa (cu pastrarea masei slabe a corpului, adica a masei musculare), in absenta senzatiei de foame si oboseala, utilizand o cale metabolica si fiziologica: cetogeneza controlata.

A doua faza

Dr. Lestyan descrie a doua ca una de tranzitie, in cadrul careia asistam la o reintroducere graduala a alimentelor, atat din punct de vedere cantitativ (prin cresterea progresiva a ratiei calorice), cat si din punct de vedere calitativ (prin reintroducerea progresiva a glucidelor cu indice glicemic mediu/scazut pentru evitarea oscilatiilor nivelului de secretie insulinica responsabil de lipogeneza). Aceasta faza, de aceeasi durata ca si cea de slabire in greutate, are un dublu scop: evitarea re-cresterii in greutate si reeducarea pacientului in sensul unei alimentatii corecte.

A treia faza

In acest punct se urmareste redobandirea echilibrului alimentar pe parcursul vietii, prin asocierea unei diete echilibrate (de exemplu, dieta mediteraneeana in alimentatia obisnuita) si activitatea fizica personalizata.

Aceasta metoda moderna de tipul VLCD (very low calorie diet), cu continut scazut de proteine (Dieta Proteica) este sigura doar atunci cand este tinuta sub control medical. Reprezinta un tratament sigur si extrem d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro