Dieta pentru dinti sanatosi. Ce trebuie sa eliminam din alimentatie pentru a avea o dantura perfecta

Dieta pentru dinti sanatosi. Ce trebuie sa eliminam din alimentatie pentru a avea o dantura perfecta

Guma de mestecat - controverse Guma de mestecat este unul din produsele cele mai controversate si reprezinta subiect de contradictii intre specialisti. Unii o recomanda considerand ca are rolul de a indeparta resturile alimentare de pe dintii, altii spun ca guma de mestecat este un inamic al dintilor, singurul beneficiu fiind improspatarea respiratiei pentru o scurta perioada.

acum 55 luni (3 Dec 2015)

Sanatatea dintilor este in directa legatura cu starea generala de sanatate. Asa cum cum parul si unghiile reflecta o sanatate de fier ori, dimpotriva, anumite carente in organism sau chiar instalarea unor boli, dantura sanatoasa e reflexia unui om sanatos, in cele mai multe cazuri.

Medicii stomatologi recomanda, inainte de toate, o igiena adecvata. Dintii trebuie periati de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara. De asemenea, apa de gura si ata dentara cu fluor ar trebui folosite zilnic. Pentru sanatatea dintilor, ca pentru intregul organism, alimentatia trebuie sa fie variata si sa contina cat mai putine dulciuri si alimente lipicioase, sucuri acidulate, sa nu se consume alimente fierbinti ori foarte reci. Cele mai recente cercetari scot in evidenta ca anumite obiceiuri alimentare despre care noi am invatat ca ar contribui la sanatatea dintilor nu sunt chiar atat de sanatoase, dimpotriva. De exemplu, marul dupa masa era indicat pentru a sanatatea danturii. Si guma de mestecat are dezavantaje. De fapt ea ar trebui mestecata doar 2-3 minute si nu trebuie sa contina zahar", a spus, pentru "Adevarul", dr.

In principiu, pentru o dantura sanatoasa se recomanda o alimentatie diversificata din care nu trebuie sa lipseasca legumele proaspete, lactatele, carnea, fructele. Studii recente arata ca cele mai indicate alimente pentru sanatatea dintilor includ carnea, branzeturile, laptele si nucile. Alimente pentru dinti sanatosi

Potrivit nutritionistilor, o serie de legume si fructe au un rol deosebit pentru sanatatea dintilor. Dincolo de recomandarile unui regium de viata cumpatat, cu alimentati diversificata, sunt si cateva alimente-minune. De asemenea, morcovul contribuie la curatarea naturala a dintilor.

Bananele, spun nutritionistii, sunt o sursa bogata de calciu si nutrienti esentiali pentru sanatate.

Brocoli este o leguma bogata in fier, mineral c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro