Dieta care masoara alimentele cu palma. Ce presupune regimul Zone

Dieta care masoara alimentele cu palma. Ce presupune regimul Zone

Cele 10 diete in total care vor fi prezentate de Adevarul au fost selectionate din Top-rated Diets Overall US News si alte clasificari de specialitate - si analizate de unii dintre cei mai buni medici nutritionisti de la noi. Astfel, regimul impune ca la fiecare masa trebuie consumate proportii exacte de carbohidrati, proteine, lipide sanatoase - adica 40%, 30%, 30% - astfel incat glicemia si nivelul de hormoni sa fie cam in aceeasi zona (de unde vine sa denumirea dietei).

acum 44 luni (20 May 2016)

Cele 10 diete in total care vor fi prezentate de Adevarul au fost selectionate din Top-rated Diets Overall US News si alte clasificari de specialitate - si analizate de unii dintre cei mai buni medici nutritionisti de la noi.

Pe langa principiile dietelor in cauza care au fost publicate in "Abecedarul de obezitate", echipa de medici nutritionisti, coordonata de academicianul Nicolae Hancu, a analizat principiile fiecarui regim si a pus fata in fata avantajele si dezavantajele fiecaruia in parte. Scopul regimului este acela de a pastra nivelul glucozei in sange stabil, lucru care duce la un echilibru hormonal deoarece insulina si alti hormoni secretati in exces pot sa produca si sa mentina o stare de inflamatie care se afla la baza producerii bolilor cronice.

Astfel, regimul impune ca la fiecare masa trebuie consumate proportii exacte de carbohidrati, proteine, lipide sanatoase - adica 40%, 30%, 30% - astfel incat glicemia si nivelul de hormoni sa fie cam in aceeasi zona (de unde vine sa denumirea dietei).

Pentru femei se recomanda un consum de 1.200 de kcal/zi, iar pentru barbati 1.500 kcal/zi - cam 60-75% din recomandarile nutritionale uzuale. Spre exemplu, farfuria de la cina va fi impartita in trei parti egale: o parte carne slaba (un gratar nu mai mare decat palma - adica 150 gr pentru femei si 200 de gr pentru barbati- iar in rest carbohidrati din surse cat mai colorate.

Avantajele regimului:

Prin aceasta dieta se obtine o scadere in greutate de 0,5 - 1 kg pe saptamana asa cum era de asteptat fiind o dieta hipocalorica.

Dezavantajele dietei:

Proportia de 40/30/30 de carbohidrati/proteine/lipide nu a demonstrat prin studii stiintifice ca reduce semnificatibv nivelul insulinei, comparativ cu alte diete si nici ca ar fi mai eficienta pentru scaderea ponderala.

Asigura un raport mai ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro