Dieta ADN. Testul care iti arata exact ce trebuie sa mananci ca sa iti functioneze organismul la capacitate maxima

Dieta ADN. Testul care iti arata exact ce trebuie sa mananci ca sa iti functioneze organismul la capacitate maxima

Intrucat un astfel de test, numit Pathway Fit, care promite sa ne dezvaluie comportamentul alimentar potrivit cu ADN-ul nostru, se poate face si in Romania, l-am intrebat pe presedintele onorific al Societatii Romane de Nutritie, Diabet si Boli Metabolice, Nicoale Hancu, in ce masura un astfel de test este benefic. Recomandarile nutritionale personalizate se bazeaza pe rezultatele testarii ADN-ului, care analizeaza peste 75 de markeri genetici cunoscuti pentru modul in care influenteaza metabolismul, exercitiul fizic si energia folosita de corpul uman, si care, alaturi de informatiile privind stilul de viata al individului, genereaza un raport personalizat pe care pacientul il primeste prin intermediul medicului nutritionist. In general sunt pacienti cu probleme de sanatate cauzate de surplusul de greutate, dar si persoane normoponderale care fac testul Pathway Fit pentru a sti ce comportament alimentar si fizic sa adopte, mai ales pentru copii, pentru a adopta un stil de viata sanatos.

acum 47 luni (20 Sep 2016)

Dieta meditaraneeana, dieta Dukan, dieta ketogenica, dieta Okinawa, dieta cu varza, cu limonada, cu banane sau dieta disociata sunt doar cateva dintre dietele cu care romanii sunt bombardati in fiecare zi in mass media. Un studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, in vara anului 2014, arata ca 21,3 % dintre romanii cu varsta de peste 18 ani sunt obezi si 50 % din totalul populatiei are probleme de greutate. S-a creat o piata uriasa de desacere pentru industria "produselor de slabit".

Nutritionistii atrag atentie ca de foarte multe ori aceste "retete minune" de sllabit peste noapte sunt periculoase, intrucat nu exista dieta ideala, ci dieta potrivita pentru fiecare dintre noi. Evolutia stiintei permite trecerea la un nivel superior al principiului medicinei personalizate: realizarea unei diete bazate de profilul genetic al persoanei respective. Intrucat un astfel de test, numit Pathway Fit, care promite sa ne dezvaluie comportamentul alimentar potrivit cu ADN-ul nostru, se poate face si in Romania, l-am intrebat pe presedintele onorific al Societatii Romane de Nutritie, Diabet si Boli Metabolice, Nicoale Hancu, in ce masura un astfel de test este benefic. Mai ales ca vorbim despre o taxa de 500 de euro, justificata de faptul ca desi recoltarea se face in Romania, investigatia medicala se face la un laborator din California. Cu rezultatul, in jur de 50 de pagini de recomnadari, pacientul se duce la nutritionist pentru a-i "traduce" informatiile. Recomandarile actuale se bazeaza pe studii populationale, dar medicina precisa se adreseaza tintit pacientului, conform predispozitiei genetice si stilului de viata propriu. Recomandarile nutritionale personalizate se bazeaza pe rezultatele testarii ADN-ului, care analizeaza peste 75 de markeri genetici cunoscuti pentru modul in care influenteaza metabolismul, exercitiul fizic si energia folosita de corpul uman, si care, alaturi de informatiile privind stilul de viata al individului, genereaza un rap... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro