Diaspora, gata sa se vanda pe mici si bere? Jignirile lui Tariceanu manjesc imaginea romanilor si a Romaniei

Diaspora, gata sa se vanda pe mici si bere? Jignirile lui Tariceanu manjesc imaginea romanilor si a Romaniei

> Atunci, ca si acum, politicienii aflati la putere, cei care ar fi avut obligatia de a organiza votul, din tara dar si din diaspora, astfel incat toti cei care vor sa-l exprime sa il poata face, au preferat sa se prefaca, jalnic, ca nu vad, ca diaspora este o cantitate neglijabila, si ca, daca diaspora a parasit Romania inseamna ca parerea ei nu conteaza.

acum 95 luni (19 Apr 2015)

>

Atunci, ca si acum, politicienii aflati la putere, cei care ar fi avut obligatia de a organiza votul, din tara dar si din diaspora, astfel incat toti cei care vor sa-l exprime sa il poata face, au preferat sa se prefaca, jalnic, ca nu vad, ca diaspora este o cantitate neglijabila, si ca, daca diaspora a parasit Romania inseamna ca parerea ei nu conteaza.

Diaspora a fost vazuta atunci ca o masa informa si gretoasa, de care a carei parere nu s-a tinut seama, de a carei putere nu s-a temut nimeni. Acum, la cateva luni dupa, nici macar nu este surprinzator faptul ca "liberalul rosu", cum este supranumit domnul Calin Popescu Tariceanu, spune aceste fraze, culmea, nici macar in comodul spatiu romanesc al fiintei, atat de caldut si de suficient sie insusi, ci in spatiul ambasadei Frantei din Bucuresti.

Politicienii romani se caracterizeaza, toti, printr-o subita uitare a datoriei pe care o au fata de tara lor, de romanii care i-au votat, dupa ce ajung la putere. De a respecta simplul gest de a vota, de a-si sluji tara si de a nu o denigra in niciun fel.

Mai mult, presedintele Senatului a uitat, se pare, felul in care a fost primit candva la Paris, pe cand era prim-ministru (intre 2004-2008): de o diaspora care se imbracase elegant pentru ocazie si care a asteptat, cu rabdare, venirea sa si a sotiei de atunci, o diaspora care s-a comportat admirabil si cu clasa. Ca acest demnitar e de stanga sau de dreapta nici nu mai conteaza, ce conteaza este gestul, dorinta de a spune "Buna ziua, vreau sa va cunosc, si voi sunteti Romania".

Dintr-un anumit punct de vedere nu pot, cumva, sa nu salut gestul Elenei Udrea, candidata la presedintie eliminata in primul tur, de a veni la scrutinul organizat in Paris. De a sta la coada care a durat cateva ore (zece pentru unii!), care a fost lunga de aproape doi kilometri, de a sta sub ploaia mocaneasca din acea duminica. Ei bine, cele aproape zece mii de romani care au stat atunci la coad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro