Dezvaluirile lui Ioan Talpes, fostul director SIE, despre Pacepa si secretele care au ajuns din Romania in SUA

Dezvaluirile lui Ioan Talpes, fostul director SIE, despre Pacepa si secretele care au ajuns din Romania in SUA

"Eu mi-am dat demisia din functia de ambasador pentru ca vroiam sa fac ceva si mi-am dat seama ca ce se intampla la Bucuresti ducea la dezastru. Noi n-am fost in acest sistem si am fost tratati ca atare", a declarat fostul director SIE pentru Realitatea TV Tradarea lui Pacepa Fostul director al SIE a vorbit si despre tradarea lui Pacepa si a explicat de ce nu poate fi considerat ca facand parte din aceeasi categorie. In SUA am discutat si seful FBI mi-a spus ca degeaba ne plangem ca nu se discuta cu noi, pentru ca noi n-am incheiat razboiul cu SUA.

acum 85 luni (4 Jun 2017)

Prima dezvaluire este cu referire la motivul demisiei sale din functia de ambasador in Bulgaria.

"Eu mi-am dat demisia din functia de ambasador pentru ca vroiam sa fac ceva si mi-am dat seama ca ce se intampla la Bucuresti ducea la dezastru. Eu va garantez ca Iliescu a sprijinit aceasta politica si era convins ca e o importanta sansa. Eu va pot spune ca doar politia din Los Angeles are mai multe ore de ascultare....va spun eu ca ii santajeaza pe banditi si asta in sensul intereselor cetateanului.

Aici e diferenta....de ce nu vrem sa intelegem ca trebuie reorganizata aceasta lume. Totul se trage de la faptul ca toate serviciile, polonez, etc, au fost sub controlul sovietic si s-au comportat cum a vrut Rusia. Noi n-am fost in acest sistem si am fost tratati ca atare", a declarat fostul director SIE pentru Realitatea TV

Tradarea lui Pacepa

Fostul director al SIE a vorbit si despre tradarea lui Pacepa si a explicat de ce nu poate fi considerat ca facand parte din aceeasi categorie.

Talpes a spus: "Chestiunea a fost generata de exprimarea domnului Gusa, "Domne, daca continuam tot asa, o sa ajungem la alti tradatori, ca Pacepa si Talpes". Simt nevoia sa ma explic: nu exista an in care eu sa nu fi facut parte din obiectivele de atac ale lui Pacepa.

Ce s-a spus despre mine, ca as fi dat dosare si oameni in SUA, ca Pacepa...e o diferenta uriasa. El nu a tradat Romania, pentru ca a fost ofiter sovietic de informatii, a fost infiltrat in Romania, deci eu cred ca n-a tradat. Cand a ramas acolo, a primit ordin de la Moscova sa ramana si a primit ordin, pentru ca Ceasescu ajunsese intr-o relationare fantastica in SUA. El s-a predat germanilor, nemtii l-au tinut 3 zile si i-au dat drumul, spunandu-i ca poate pleca in SUA. Pentru ca si SUA si-a dat seama ca era ceva dubios.

El a lucrat contra Romaniei, am dovezi...daca va amint... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro