Dezvaluirile actorilor care l-au portretizat pe Mantuitor: "Pe cruce, mi-am vazut toata viata trecand prin fata ochilor"

Dezvaluirile actorilor care l-au portretizat pe Mantuitor:

Jim Caviezel, "The Passion of the Christ/ Patimile lui Hristos" (2004), regizor Mel Gibson Jim Caviezel, in rolul lui Iisus din filmul "Patimile lui Hristos" FOTO Studio Produzent "Patimile lui Hristos", a carui regie poarta semnatura lui Mel Gibson, a avut cele mai mari incasari din vanzarea biletelor la nivel mondial (441 de milioane de euro), dar a fost si cel mai controversat film,reprezentand un punct de cotitura in cariera lui Gibson, care a fost rapid transformat intr-un antisemit si rasist.

acum 87 luni (12 Apr 2015)

Castingurile pentru rolul lui Iisus au fost intotdeauna dificile, regizorii avand misiunea de a exploata abilitatatea actorului de a proiecta in egala masura latura umana, cat si pe cea divina a Mantuitorului.

In cel mai recent film ce are la baza povestea lui Iisus, "Son of God/ Fiul lui Dumnezeu", Iisus este jucat de actorul portughez Diogo Morgado, a carui infatisare a fost comparata cu cea a lui Brad Pitt sau a lui Marlon Brando din tinerete si care a fost numit "Iisus cel aratos", scrie "Huffington Post".

Diogo Morgado, "Son of God/ Fiul lui Dumnezeu" (2014), regizor Christopher Spencer

Actorul Diogo Morgado, in rolul lui Iisus din filmul "Fiul lui Dumnezeu" FOTO cinemgia.ro

Diogo Morgado, in varsta de 32 de ani, a povestit ca in timp ce filma scena rastignirii "si-a vazut toata viata trecand prin fata ochilor". Este cea mai frumoasa poveste de dragoste, felul in care atinge inimile intregii omeniri, este un privilegiu pentru un actor sa faca un asemenea rol.

Robert Powell, "Jesus of Nazareth/ Iisus din Nazareth" (1977), regizor Franco Zeffirelli

Robert Powell, in rolul lui Iisus din filmul "Iisus din Nazareth" FOTO procinema.ro

Cu siguranta, cea mai impresionanta si cea mai apreciata portretizare a lui Iisus a fost cea realizata de actorul Robert Powell, in capodopera lui Franco Zeffirelli, "Jesus of Nazareth/ Iisus din Nazareth". Dupa acest rol, actorul britanic a ajuns sa creada ca este, cu adevarat, un trimis al lui Dumnezeu, desi, inainte de a fi distribuit in acest rol, se considera un ateu.

Si Powell, care avea 33 de ani cand a jucat rolul Mantuitorului, a fost profund marcat de scena crucificarii: "Eram doar eu si echipa de filmare, toti erau emotionati si plangeau, iar eu imi auzeam vocea ca un ecou printre acei munti. Cred ca acea scena este cel mai bine scrisa din istorie", declara art... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro