Dezvaluiri WikiLeaks: mii de oameni ai CIA spioneaza orice gadget, de la TV-uri Samsung la iPhone si masini

Dezvaluiri WikiLeaks: mii de oameni ai CIA spioneaza orice gadget, de la TV-uri Samsung la iPhone si masini

Acopera motivele, modurile si directiile in care actioneaza programul global de spionaj al CIA, dar si cum foloseste malware si alte instrumente de tipul "zero day" pentru a ataca produsele populare ale companiilor, cum ar fi iPhone, Android, Windows sau televizoarele Samsung. Pana la finalul anului 2016, divizia de hacking a CIA avea aproape 5.000 de oameni inregistrati si producea mii de sisteme de spionaj cibernetic.

acum 86 luni (7 Mar 2017)

Acum e oficial si e, dupa cum numeste WikiLeaks, cea mai mare colectie de documente despre CIA. Prima parte, denumita "Year Zero" (Anul Zero - n.r.) a fost publicata si cuprinde 8.761 de documente si fise din reteaua CIA.

Acopera motivele, modurile si directiile in care actioneaza programul global de spionaj al CIA, dar si cum foloseste malware si alte instrumente de tipul "zero day" pentru a ataca produsele populare ale companiilor, cum ar fi iPhone, Android, Windows sau televizoarele Samsung. Toate acestea sunt transformate in microfoane si cai de spionaj.

Pana la finalul anului 2016, divizia de hacking a CIA avea aproape 5.000 de oameni inregistrati si producea mii de sisteme de spionaj cibernetic. CIA si accesul la iPhone, Android si altele

"Atacul asupra televizoarele smart de la Samsung a fost derulat impreuna cu MI5/BTSS din Marea Britanie. Dupa infectare, (Ingerul care plange - n.r.) comuta televizorul intr-un mod , astfel incat sa creeze impresia ca este oprit cand, de fapt, inca functioneaza.

Un astfel de smart TV face parte din ceea ce numim acum Internetul Lucrurilor si, din nefericire, inca nu exista suficiente instrumente pentru a opri spionajul, fie ca e derulat de CIA, fie ca sunt hackeri care au alt interes. Totusi, concentrarea mai mare a fost fix pe gadgeturile pe care le putea transforma in instrumente de spionaj, cum ar fi telefoanele inteligente. Desi iOS e platforma minoritara pe piata, Agentia are o divizie Mobile Development specializata in malware care poate infecta, controla si extrage date din iPhone si alte produse Apple bazate pe iOS, cum ar fi iPad. Instrumentele au fost dezvoltate de CIA sau furnizate de GCHQ (din Marea Britanie), NSA, FBI sau cumparate de la altii. Documentele publicate recente arata ca CIA avea, in 2016, 24 de solutii "zero day". Cu toate acestea poate trece de securizarea aplicata de WhatsApp, Signal (laudata de Edward Snowden pentru securizare - n.r.), Telegram, Wiebo ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro