DEZVALUIRI. Rise Project arata cum si-au marit averea impreuna Victor Ponta si Gabriel Oprea. Afacerea Gradinita: Generalul a incasat 2,5 milioane de euro

Gabriel Oprea s-a invecinat timp de trei luni cu familia Ponta in Voluntari, dar i-a cumpărat terenul, l-a unit cu latifundia sa și a construit acolo o vilă de peste 600 mp cu piscină și teren de tenis.

acum 91 luni (25 Sep 2016)

Gabriel Oprea s-a invecinat timp de trei luni cu familia Ponta in Voluntari, dar i-a cumpărat terenul, l-a unit cu latifundia sa și a construit acolo o vilă de peste 600 mp cu piscină și teren de tenis. Gard in gard, se află un cartier de vile din vanzarea cărora generalul Oprea a incasat 2,5 milioane de euro in 2007, se arată intr-o investigația reaizată de Rise Project.

"Inițial, o bucată de 1.000 mp fusese revendicată și dobandită de trei localnici la jumătatea anilor ‘90. Oamenii au vandut in 2002: jumătate (500 mp) a ajuns la un samsar, cealaltă - la soții Victor Viorel Ponta și Elena Roxana Ponta.

Victor Ponta și fosta lui soție au fost doar trei luni proprietari de facto ai celor 500 mp. In acea perioadă, Ponta era șeful Corpului de Control al guvernului condus de Adrian Năstase, iar Gabriel Oprea - prefectul Capitalei (anterior - șef la Rezervele Statului, ulterior - la Interne, ministru delegat pentru administrație publică). In afară de partid, pe cei doi, Oprea și Ponta, ii mai lega ceva: in 2001, deci cu un an inaintea tranzacției din Voluntari, generalul botezase copilul soților Ponta..", scrie de Rise Project.

Inițial afacerea a fost pusă la cale de Oprea alături de omul de afaceri Dumitru Bucșaru care s-a retras după ce fostul ministru i-a plătit 100.000 euro.

"Gabriel Oprea susține că a cumpărat terenul intre 2002 și 2005, dar nu de la Victor Ponta. Nu ne-a spus insă de la cine, invitandu-ne să-i consultăm declarațiile de avere. Loturile de teren din Voluntari care au fost sau sunt incă in proprietatea familiei Oprea au făcut parte din așa-numita Tarlaua 11. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro