Dezvaluiri in dosarul LOTERIA. Cum a permis Guvernul ca Loteria sa eludeze legea

Dezvaluiri in dosarul LOTERIA. Cum a permis Guvernul ca Loteria sa eludeze legea

Cum e posibil ca in urma acestor rapoarte, tocmai Guvernul Romaniei si Parlamentul Romaniei sa faca scapate de sub control un nou contract al Romaniei si sa permita semnarea unui nou contract, intr-o maniera la fel de paguboasa si de frauduloasa cum a fost cel anterior, deja amendat de Curtea de Conturi. In raportul Curtii de Conturi, se spune ca Loteria a semnat un contract, cu aceasta firma de paza, aceeasi firma de paza, in 2011, pentru un soft de monitorizare, a agentiilor Loto din Romania, cu o valoare de 4.950 de ori mai mare, decat se gasea acel soft pe piata", a declarat Ovidiu Marincea.

acum 69 luni (7 Oct 2014)

Prin Ordonanta de Urgenta 20/2013, Guvernul a permis Loteriei sa eludeze legea achizitiilor publice, care a permis semnarea unui contract pagubos intre Loteria Romana si firma austriaca Novomatic, spune jurnalistul Alex Cautis.

"O sa prezint destul de sintetic un caz care il va rivaliza pe cel de la Microsoft. Cazul Loteria e la fel de grav ca cel de la Microsoft, din prisma faptului ca sunt implicati politicieni la cel mai inalt nivel. De ce spun asta: in 2013, cand noi vorbeam de ceva timp, de acest caz, Guvernul Romaniei, adica Guvernul Ponta, a dat o OUG, 20 pe 2013, care s-a transferat ulterior in lege, Legea 227, din 15 iulie 2013, prin care i s-a permis loteriei sa faca contracte de asociere cu alti furnizori de servicii loto. Asta inseamna ca i s-a permis loteriei sa eludeze Legea achizitiilor publice, pentru ca, stiau ca la o distanta de trei luni , de aceasta lege, urma sa se repuna in discutie dosarul cu Intralotul, pentru ca expira contractul in 24 octombrie. Astfel ne-am trezit cu celebra firma Novomatic ca are un contract la fel de pagubos, la fel cum l-a avut, timp de zece ani, Intralotul cu Loteria Romana. Toate aceste rapoarte, date mai devreme de a se da aceasta OUG si ulterior legea, spuneau de o frauda masiva la Loteria Romana. Cum e posibil ca in urma acestor rapoarte, tocmai Guvernul Romaniei si Parlamentul Romaniei sa faca scapate de sub control un nou contract al Romaniei si sa permita semnarea unui nou contract, intr-o maniera la fel de paguboasa si de frauduloasa cum a fost cel anterior, deja amendat de Curtea de Conturi. Cred ca ar trebui sa dea socoteala, in acest caz, atat ministrii de resort, ma refer la ministrul de Finante, prim-ministrul, cat si parlamentarii care au sustinut acest proiect de lege. Un luru foarte important: proiectul respectiv de lege a fost sustinut de ONJN, este vorba de o institutie creata cu acea ocazie, care urma sa aiba in vedere jocurile de noroc din Romania. Acest ONJN si-a pus mai departe oameni i... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro