Dezvaluiri din dosarul primarului George Scripcaru. Cum functiona filiera pungilor cu alimente date votantilor la alegerile din 2012

Dezvaluiri din dosarul primarului George Scripcaru. Cum functiona filiera pungilor cu alimente date votantilor la alegerile din 2012

Rechizitoriul procurorilor DNA in cazul primarului orasului Brasov, liberalul George Scripcaru (50 de ani), acuzat de abuz in serviciu, instigare la tentativa de abuz in serviciu si luare de mita, dezvaluie cum bani negri au fost folositi in campania electorala a PDL pentru alegerile locale din 2012. Contractul avea ca obiect realizarea interconexiunii retelei de transport apa fierbinte, in zona de nord a municipiului Brasov si avea o valoare de aproximativ 6,1 milioane de lei. "Din cate imi amintesc a fost stabilita de la bun inceput cantitatea totala de produse publicitare destinate campaniei electorale, mi-a fost facuta si plata acestora, spre exemplu imi amintesc de un numar de 7.000 de tricouri, 9.000 de sepci si 10.000 de pixuri toate pentru PDL", a spus unul dintre martori.

acum 101 luni (22 Feb 2016)

Rechizitoriul procurorilor DNA in cazul primarului orasului Brasov, liberalul George Scripcaru (50 de ani), acuzat de abuz in serviciu, instigare la tentativa de abuz in serviciu si luare de mita, dezvaluie cum bani negri au fost folositi in campania electorala a PDL pentru alegerile locale din 2012. Este vorba de achizitia a catorva mii de tricouri, sepci, pixuri, autocolante etc., dar si pachete cu alimente pentru a fi date cadou alegatorilor din Colegiul Fagaras (Brasov). Produsele sunt evaluate la aproximativ 400.000 de lei, iar afaceristul Calin-Silviu Pop, membru al UNPR, a declarat ca el le-a achitat. In dosar mai sunt acuzati: Mihai David - fost director general al Hidroelectrica si fost consilier al lui Adrian Nastase, Calin - Silviu Pop, Iuliana - Cristina Antonie, prietena edilului, cinci angajati din Primaria Brasov, doi avocati si un afacerist.

Acuzatiile DNA

Potrivit DNA, cazul vizeaza modul in care firma ASP Agregate SRL, controlata de Calin Pop, a beneficiat in 2011 de un contract de lucrari. Contractul avea ca obiect realizarea interconexiunii retelei de transport apa fierbinte, in zona de nord a municipiului Brasov si avea o valoare de aproximativ 6,1 milioane de lei. Referitor la infractiunea de luare de mita, el a precizat in fata procurorilor: "Eu nu i-am cerut acest lucru in contul lucrarii executate sau a licitatiei castigate, ci el din proprie initiativa a discutat cu cei din PDL Fagaras sa-i ajute in campania electorala cu diverse lucruri. In contextul alegerilor locale din anul 2012, candidatul PDL din Beclean a fost convins de ei sa candideze pe lista UNPR. Candidatul a venit la mine si mi-a spus acest lucru si in contextul acesta i-am spus ca nu am ce sa-i fac si ca il va ajuta Pop Calin si ii va sprijini si pe alti candidati PDL din zona Fagaras unde are el interes, unde avea lucrari facute si nu-si incasase banii".

In luna mai 2012, Scripcaru se ocupa de coor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro