Dezvaluiri de la Deva. Fostul sef al gimnasticii recunoaste: "Da, pe vremea aia gimnastele mai erau agresate!"

Dezvaluiri de la Deva. Fostul sef al gimnasticii recunoaste:

Vieru a declarat ca nu cunoaste detalii despre volumul pe care il va lansa, in 4 iunie, fosta gimnasta Maria Olaru, in care aceasta a facut dezvaluiri incredibile despre "lagarul de concentrare de la Deva". Acolo, in sala, pe aparatul numit sol, in fata tuturor, tatal colegei noastre si-a scos cureaua de la pantaloni, a pus-o jos si a batut-o, lovind-o cu salbaticie, parca incitat de plansetele si contorsionarile ei.

acum 73 luni (3 Jun 2016)

Vieru a declarat ca nu cunoaste detalii despre volumul pe care il va lansa, in 4 iunie, fosta gimnasta Maria Olaru, in care aceasta a facut dezvaluiri incredibile despre "lagarul de concentrare de la Deva".

"Nu stiu despre ce e vorba in aceasta carte, acum aud prima oara despre ea, nici nu sunt in Bucuresti. Ce pot spune este ca nu am avut reclamatii sau plangeri din partea gimnastelor din loturi ca ar fi fost batute sau abuzate. Nici de la Olaru, nici de la Amanar, Ponor sau altele. Or fi fost astfel de tratamente inainte de Revolutie, pe vremea lui Bela Karolyi, atunci mai erau agresate, dar dupa aceea nu stiu sa fi fost cazuri. Poate a fost un regim de viata mai auster, dar nu batute. Eu de cate ori mergeam la Deva, unde se pregateau gimnastele, ii vedeam pe Mariana Bitang si Octavian Bellu ca le dadeau si ciocolata, dar stiti cum e.... Ce pot spune despre Bellu si Bitang este ca au fost niste oameni foarte exigenti, ca dovada si rezultatele pe care le-au obtinut. Poate Maria Olaru a avut probleme personale, nu stiu ce sa spun mai mult", a declarat Nicolae Vieru pentru News.ro. Mi-a dat de doua ori tare cu cauciucul peste fund. Acolo mi-am batut joc de ea, atunci Lili (nr. Dupa antrenament mi-a zis ca nu mai face niciodata cu mine sarituri si mi-a mai spus catar incapatanat. Era iute la manie si la meserie. Eu, care veneam de acasa cu spaimele si obsesiile mele - era tocmai ce nu-mi trebuia. Uneori, teroarea e mai greu de suportat cand te temi ca vei fi pedepsita, decat pedeapsa in sine", este un fragment din cartea fostei gimnaste.

"Partea si mai groaznica a urmat dupa aceea: parintii Andreei Ulmeanu au fost convocati la scoala, caci antrenorii principali voiau s-o exmatriculeze, ca sa dea un exemplu pentru toate celelalte. Asa se face ca eu (altfel, prea obisnuita cu violentele fizice care imi maltratasera copilaria) a trebuit sa asist si la o scena cumplita, pe care nu o pot uita. Acolo, in sala, pe apa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro