DEZVALUIRI. Chiar Ecaterina Andronescu se indoieste de capacitatea lui Sebastian Ghita de a falsifica un raport al Consiliului de Etica. Mihnea Costoiu nu era ministru la momentul respectiv, Ghita era doar un afacerist

Membrii Consiliului National de Etica, dar si fostul ministru al Educatiei de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, se indoiesc de capacitatea lui Sebastian Ghita - in 2012 un simplu afacerist, iar astazi urmarit penal in mai multe dosare - de a falsifica un raport pe baza caruia sefa DNA, Codruta Kövesi, a primit verdict de neplagiat in teza sa de doctorat. Mateut nu isi mai aminteste Potrivit biografiei sale de la Camera Deputatilor, Sebastian Ghita era director Asesoft International in vara anului 2012 cand pretinde ca s-ar fi substituit grupului de experti desemnat de Consiliul National de Etica pentru a verifica sesizarea de plagiat in cazul Kövesi. Ce spune raportul final din 2012 "Sesizarea se refera la presupuse fapte de plagiat care ar fi fost identificate de reclamant in teza de doctorat a doamnei Laura Codruta Kövesi «Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal», sustinuta in decembrie 2011 la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Apararea lui Kövesi In raspunsul sau, inregistrat la CNECSDTI, d-na Laura Codruta Kövesi sustine ca a publicat o serie de articole in reviste de specialitate si carti atat in calitate de autor, cat si de coautor in care «am tratat specificul criminalitatii organizate, incriminarea prin acte normative speciale a infractiunilor incadrate in aceasta categorie, procedurile speciale de investigare, aspecte care au fost valorificate in teza de doctorat".

acum 50 luni (30 Sep 2016)

Membrii Consiliului National de Etica, dar si fostul ministru al Educatiei de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, se indoiesc de capacitatea lui Sebastian Ghita - in 2012 un simplu afacerist, iar astazi urmarit penal in mai multe dosare - de a falsifica un raport pe baza caruia sefa DNA, Codruta Kövesi, a primit verdict de neplagiat in teza sa de doctorat.

Senatorul Sebastian Ghita, urmarit penal in mai multe dosare instrumentate de procurorii Directei Nationale Anticoruptie a sustinut, intr-un autodenunt ca este autorul raportului pe baza caruia Consiliul National de Etica (CNE) a analizat si a dat verdict de neplagiat in cazul tezei de doctorat a sefului DNA, Codruta Kövesi.

"In momentul in care s-a pus plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kövesi, pentru a o proteja la acel moment pentru ca toti credeam ca face un bine in Romania, am luat decizia ca acel raport, in baza caruia Consiliul (National de Etica - n.r.) din minister a decis ca teza nu este plagiata, am luat decizia sa il schimbam, sa il falsificam. Dansa (Laura Codruta Kövesi - n.r.) avea cunostinta de ceea ce faceam noi (...) Acea comisie nu a facut nimic si acel raport vine si spune ca teza Laurei Codruta Kövesi nu este un plagiat si eu pot sa spun ca acea comisie nu s-a intrunit niciodata, iar raportul a fost scris in Guvernul Romaniei", a sustinut Ghita citat de Agerpres.

Ghita, om de afaceri si de stiinta

Raportul final al CNE, ministrul Educatiei de la acea vreme si membrii Consiliului National de Etica pe care RL i-a consultat nu sustin teoria senatorului Sebastian Ghita. Sesizarea privind un posibil plagiat in teza de doctorat a Codrutei Kövesi a fost primita de catre CNE in mai 2012. El a parasit acest organism in august 2012, cu o luna inainte ca CNE sa dea verdict de neplagiat in cazul lucrarii de doctorat a Codrutei Kövesi.

Profesorul Iovu a confirmat pentru "Romania libera" ca in cadrul Comisiei de Etica a fost instituita o comisie... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro