Dezvaluirea amara a unui batran de 73 de ani care si-a pierdut banii depusi la CEC: "Am pus 200.000 de lei si mai am numa' 89 de bani in cont"

Dezvaluirea amara a unui batran de 73 de ani care si-a pierdut banii depusi la CEC:

Elena Metesan a fost condamnata pe fond la 3 ani de inchisoare cu executare si la plata, in solidar cu banca, a sumelor de 4.227.940 de lei si 236.981 de euro. "Inculpata Metesan Elena a recunoscut comiterea faptelor, precizand faptul ca scotea sume de bani din conturile clientilor prin urmatoarea modalitate: Intocmea un ordin de retragere in numele clientului, pe care il transmitea in format electronic sefei de agentie T.E., iar aceasta il semna, avand incredere in angajata, ulterior era transmis casierei Popa Viorica (sora inculpatei Metesan - n.r.) care elibera suma de bani inculpatei Metesan Elena, iar aceasta isi insusea suma de bani, semnand in locul clientului cu privire la primirea sumei de bani", se mai sustine in motivarea instantei de la Tribunal.

acum 73 luni (15 Mar 2018)

Elena Metesan a fost condamnata pe fond la 3 ani de inchisoare cu executare si la plata, in solidar cu banca, a sumelor de 4.227.940 de lei si 236.981 de euro. Bani au fost platiti, deja, de catre CEC catre un numar de 268 de clienti. I-am zis sa mi dea pe toti, dar nu am mai primit nimic", a spus Traian Metesan, de 73 de ani, prezent la Curtea de Apel Alba Iulia. Batranul de 73 de ani a precizat ca a trebuit sa plateasca suma de 3.700 de lei taxa de timbru. Un alt pagubit a spus ca a reusit sa recupereze 5.000 de lei si a ramas cu o paguba de 6.000 de euro, plus 20.000 de lei. "Mi-a dat ceva, dar as mai avea de luat 36.000 de lei", a spus o femeie prezenta, de asemenea, la proces, care sustine ca are acte si pe restul sumei. Oamenii cred ca mai sunt vinovate si alte persoane din cadrul bancii si spus ca, in urma cu doi ani, a fost un control de la CEC, dar mai multi clienti au fost anuntati ca sa fie pregatiti si, astfel, nu s-a intamplat nimic. Procesul in faza de apel era aproape sa fie finalizat la termenul desfasurat in aceasta saptamana, insa s-a adus in discutie existenta unui al doilea dosar aflat in faza de cercetare penala la politie. In acest dosar, se fac cercetari cu privire la comiterea infractiunilor de fals, uz de fals si complicitate la aceste infractiuni, respectiv complicitate la delapidare. Instanta a decis sa solicite, oficial, de la IPJ Alba informatii cu privire la inculpata Elena Metesan, respectiv daca este vizata in cauza si care sunt infractiunile de care este acuzata. Finalizarea acestui dosar intarzie pentru ca s-a dispus efectuarea a circa 300 de expertize grafologice in legatura cu documente eliberate de cele doua surori pe vremea cand lucrau la CEC Zlatna. A furat banii pentru ca era nemultumita de conditiile de la locul de munca In declaratia data in fata anchetatorilor, Elena Metesan, care este in prezent in arest la domiciliu, a spus ca nu a dorit sa prejudicieze clientii, cunoscand faptul ca oricum vor fi despagubiti si nici nu a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro