Dezvaluire Rl din 2008. Timofte: Burci este protejat de doi generali SIE

Romania liberă vă prezintă o serie de dezvăluiri realizate de Ondine Gherguț, pe tema afacerilor lui Cristian Burci, audiat miercuri de procurorii DIICOT, pentru un tun dat companiei ROMVAG. In arhivele justitiei figureaza cu dosarele penale numerele 0161 si 0163 din 1997 "privind pe Bobic Costel si serbanescu Gheorghe, in care, pe data de 26 februarie 1997, a fost inceputa urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de folosire cu rea-credinta a creditului societatii intr-un scop contrar intereselor acesteia, fals in declaratii si inselaciune constand in aceea ca, in calitate de administrator al SC ACORD INTERCOM 95 SA Bucuresti, la data de 09.05.1995, (...) cei doi au prejudiciat Bancorex cu suma de 11.088.706 marci germane". Potrivit procurorilor DNA, "Necolaiciuc a dispus efectuarea nelegala de plati prin ordine de plata catre firmele furnizoare de tip satelit si a aprobat cesionarea de creante ale acestora, respectiv compensari de creante ale caror beneficiare au fost firmele-capusa (…) Necolaiciuc a sprijinit aceste firme-capusa prin aceea ca a semnat contracte prin care le-a permis accesul la infrastructura CFR si le-a permis achizitionarea de logistica necesara desfasurarii obiectului principal de activitate, care era de transporturi feroviare".

acum 53 luni (27 Apr 2016)

Romania liberă vă prezintă o serie de dezvăluiri realizate de Ondine Gherguț, pe tema afacerilor lui Cristian Burci, audiat miercuri de procurorii DIICOT, pentru un tun dat companiei ROMVAG.

A primit 17 milioane de euro ca să curețe iarba dintre șine

Textul scris in 7 februarie 2008:

» Cristian Burci si-a construit imperiul financiar in domeniul feroviar, sanitar-veterinar si alimentar intre anii 2001 si 2004, fiind ajutat de doi generali rezervisti care au lucrat pentru SIE.

» Informatiile au fost date de catre insusi fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, care sustine ca incepand cu 2002 a inaintat institutiilor abilitate ale statului mai multe note informative despre afacerile lui Burci, dar nu s-au luat masuri tocmai din cauza protectiei oferite de fostii generalii SIE.

» Radu Timofte sustine ca Burci a fost protejat in special de generalul (r) SIE Gheorghe serbanescu si ajutat de generalul (r) Ioan Talpes, fost sef al SIE, acum senator. Intrebati-l pe Cristian Burci!", publicat ieri de "Romania libera", am aratat cum Ministerul Transporturilor, prin ordinele ex-ministrului Miron Mitrea, a pompat sute de milioane de euro in firmele omului de afaceri Cristian Burci prin contracte dubioase, studiate in ultimii trei ani de procurorii anticoruptie. Inca din 2001, imediat dupa revenirea PSD la guvernare, Cristian Burci a pus bazele unei firme de transport feroviar cu ajutorul fostului director George Buruiana de la CFR Marfa. Cu sprijinul ex-ministrului PSD Miron Mitrea, Burci a obtinut contracte de zeci de milioane de euro cu societatile statului din subordinea Ministerului Transporturilor pentru diverse prestari de servicii: de la publicitate la recuperari de creante sau erbicidarea caii ferate. Cu banii obtinuti din astfel de contracte, Cristian Burci si-a adjudecat aproape toate firmele statului producatoare de vagoane, locomotive, alte materiale rulante, iar acum el dicteaza preturile p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro