Dezmat pe bani publici intr-o comuna din Vaslui: jacuzzi in primarie, carduri de combustibil la discretie, lucrari platite fara a fi efectuate

Dezmat pe bani publici intr-o comuna din Vaslui: jacuzzi in primarie, carduri de combustibil la discretie, lucrari platite fara a fi efectuate

Foile de parcurs prezentate echipei de control au scos la iveala situatii aberante: in aceeasi zi si la aceeasi ora s-au efectuat curse de catre acelasi sofer atat cu duba Ford Tranzit, cat si cu Dacia Logan chiar pe acelasi traseu sau situatii in care toate cele trei masini ale Primariei au efectuat in aceeasi zi, cu acelasi sofer si in acelasi interval de timp curse Vaslui - Ivanesti (tur-retur). FOTO: Podul de peste 500.000 lei "Urmare a verificarii situatiilor de lucrari emise si a verificarii pe teren in prezenta primarului Vasile Novac si a viceprimarului Stroi Vasile, a stadiului de executie a obiectivului de investitie, s-a constatat ca s-a decontat fara temei legal transportul aferent categoriei de lucrari "5 Rampe pod", fara a se face dovada ca materialele consemnate (nisip, balast.

acum 102 luni (28 Jan 2016)

Primaria Ivanesti din judetul Vaslui are o istorie aparte, fiind una dintre putinele primarii din Romania care beneficiaza de baie cu jacuzzi. In 2007, cand s-a inaugurat cu fast noul sediu, edilul de atunci anunta ca a amenajat o baie speciala pentru angajatii primariei, invocand ca multi dintre functionari sunt femei si au nevoie de conditii speciale de mentinere a igienei.

Fiecare angajat avea propriul birou, placat cu gresie sau parchet laminat si dotat cu mobilier ultramodern, iar in sediul primariei au fost amenajate, pe langa baia cu jacuzzi, si o bucatarie, o sala de mese, o sala de oaspeti. Baia de lux, situata la etajul cladirii, se afla in spatele biroului de primar, insa la ea nu a ajuns niciun muritor de rand din sat.

La doar cativa ani de la inaugurarea noului sediu al primariei, angajatii primariei aveau sa constate ca le ploua in birouri, acoperisul fiind lucrat de mantuiala. In ultimii doi ani, au fost inaintate mai multe sesizari, atat Curtii de Conturi, cat si altor institutii abilitate, prin care localnicii sesizau ca primarul comunei isi bate joc de bugetul local, oamenii venind cu exemple concrete: investitii la drumuri si poduri, consumul de combustibil, gestionarea pasunelor sau a fondurilor primite de la Guvern pentru prevenirea calamitatilor.

Pe 29 octombrie, DNA a inaintat sesizarea Camerei de Conturi Vaslui, care in doar doua saptamani si-a trimis echipa de control la Ivanesti. Localnicii sustin ca Primaria Ivanesti ar fi beneficiat in ultimii ani de protectie din partea Camerei de Conturi Vaslui, dat fiind faptul ca unul dintre functionarii institutiei este ruda cu fostul director al Camerei de Conturi Vaslui, intre timp pensionat.

Piedici puse controlului

Timp de o luna, auditorii Camerei de Conturi Vaslui au verificat toate documentele Primariei Ivanesti, iar concluziile au confirmat, in cea mai mare parte, aspectele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro