Dezbateri aprinse la Primaria sectorului 1; PSD vrea sa aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a propus Consiliului Local un proiect de lege prin care sa aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, dar consilierii Uniunii Salvati Bucuresti s-au opus, relateaza Agerpres. Intrebat cum justifica faptul ca pentru Spitalul de Arsi s-au alocat circa 250.000 de euro, iar propunerea pentru catedrala a fost de 10 milioane de lei, Tudorache a mentionat ca nu a alocat mai multi bani pentru spital pentru ca nu a cerut ministrul Sanatatii.

acum 50 luni (30 Jul 2016)

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a propus Consiliului Local un proiect de lege prin care sa aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, dar consilierii Uniunii Salvati Bucuresti s-au opus, relateaza Agerpres. El a precizat ca Patriarhia a facut aceasta solicitare catre toate primariile de sector.

Proiectul se va rediscuta, dupa ce USB s-a abtinut, iar PNL a votat impotriva alocarii pentru Catedrala a 10 milioane de lei. USB a propus, in sedinta, alocarea a 2 milioane de lei, dar aceasta nici aceasta propunere nu a fost acceptata.

Tudorache a explicat de ce nu a fost acceptata propunerea USB de a oferi acum 2 milioane de lei.

El a sustinut, totodata, ca nu s-a opus alocarii de bani pentru Spitalul de Arsi. Nu mi se pare corect ca din banii locuitorilor sectorului 1, deci numai sectorul 1 sa fie cel care contribuie.

Potrivit lui Tudorache, bugetul sectorului 1 isi permite sa aloce si pentru scoli si pentru catedrala si pentru spital.

Intrebat cum justifica faptul ca pentru Spitalul de Arsi s-au alocat circa 250.000 de euro, iar propunerea pentru catedrala a fost de 10 milioane de lei, Tudorache a mentionat ca nu a alocat mai multi bani pentru spital pentru ca nu a cerut ministrul Sanatatii.

"Nu poti sa faci o lucrare ampla intr-un interval de timp atat de scurt si i-am spus ministrului: 'Asuma-ti, inchide sectia de ATI si o facem', deci eu astept si astazi punctul de vedere al ministrului. (...) Daca este nevoie de mai mult, dam mai mult, important este sa ceara", a spus Tudorache.

Totodata, primarul a aratat ca inainte de sedinta de joi a Consiliului Local a venit la Primarie secretarul general al Guvernului.

"Deci noi avem dialog, dar vreau totusi sa fie institutional, am avut discutii cu ministrul Sanatatii, dar vreau sa isi asume ce am discutat. (...) Sunt de acord, investim in acel spital, dar sa spuna ca doreste sa inchida mai mult de doua luni sectia ATI. Nu eu, eu nu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro