Dezbatere - Reprezentarea femeilor in politica. Ciolos: Sustin cotele de gen, dar sa fie temporare

Dezbatere - Reprezentarea femeilor in politica. Ciolos: Sustin cotele de gen, dar sa fie temporare

Copresedintele PNL Alina Gorghiu: De la inceput, vreau sa intaresc o idee la care tin: mi-as dori ca dezbaterea despre echilibrul de gen in politica sa fie un subiect care sa uneasca societatea romaneasca, nu sa ne dezbine. Colegilor mei din politica le cer un singur lucru, pentru ca proiectul sa poata fi un succes: sa fie sinceri si sa admita ca in 25 de ani, femeile din Romania nu au avut, in mod real, un cuvant de spus in politica.

acum 94 luni (19 Jan 2016)

Copresedintele PNL Alina Gorghiu: De la inceput, vreau sa intaresc o idee la care tin: mi-as dori ca dezbaterea despre echilibrul de gen in politica sa fie un subiect care sa uneasca societatea romaneasca, nu sa ne dezbine. Chiar cred, sincer, ca e o cauza in jurul careia putem sa ne solidarizam, dovada ca astazi este atat de multa lume prezenta aici din tot spectrul politic si din toate institutiile politice din Romania. As interpreta acest lucru ca o dorinta de maturizare si de modernizare a societatii noastre, care ar putea lasa in urma prejudecati, inegalitati, discriminare. Promovarea cotelor de gen este considerata astazi in lume o politica publica, este un marker al unei societati mature. Cotele de reprezentare politica legiferate sunt o realitate in 88 de state din lume. Aceste state au avut maturitatea de a recunoaste un dezechilibru si de a-l corecta printr-o solutie legislativa, asa cum propunem noi astazi. Colegilor mei din politica le cer un singur lucru, pentru ca proiectul sa poata fi un succes: sa fie sinceri si sa admita ca in 25 de ani, femeile din Romania nu au avut, in mod real, un cuvant de spus in politica.

Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale: Cred ca dezbaterea de astazi este una foarte importanta cu cat se vorbeste mai mult de schimbarea stilului si a modului de a face politic. Daca va uitati la structura consilierilor prezidentiali si a consilierilor de stat, ponderea este cam aceeasi.

Intrebat daca Romania este pregatita pentru a avea un premier - femeie, Mihalache a raspuns: "Nu cred ca tine de timing".

Actrita Stela Popescu: Tatal meu a fost plecat in Siberia si a stat 20 de ani. Cand s-a intors tatal meu nu a intrebat-o pe mama cum s-a descurcat, ci de ce nu l-a asteptat. Cred ca lucrurile vor merge mai bine daca va exista echilibru intre femei si barbati. Cred ca sunt bune si la treaba asta cu condusul. Sutn 100% alaturi de aceasta initiativa. A... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro