Dezbatere la PNL, despre confiscarea banilor de la penali: "Guvernul e corigent la materia asta!". Valcov: "Multumim ca dati cuvantul si corigentilor..."

Dezbatere la PNL, despre confiscarea banilor de la penali:

De asemenea, va exista un proiect de lege, asupra caruia PNL si PSD au convenit sa fie elaborat de ambele partide, in Parlament. Vorbim de sume importante de care bugetul de stat e privat, sume de care in mod normal ar putea beneficia sectoare importante ca educatia, sanatatea, infrastructura, dar pe care ANAF le face cadou condamnatilor pentru fapte de coruptie.Un exemplu care cred eu ca este graitor si relevant, dadea un exemplu seful DNA si spunea ca sumele care nu sunt recuperate, daca ar fi recuperate, ar acoperi salariile tuturor medicilor romani. Chiar daca a fost contrazisa de unul, altul, cred ca asta e realitatea si astazi va trebui sa gasim solutii astfel incat aceste cifre sa nu mai existe de partea cealalta, decat bugetul de stat al Romaniei. Ce cred eu si as vrea sa aflu este ca poti sa infiintezi asociatii, dar daca nu iti asumi ca structura va functiona cum trebuie si va avea un obiect de activitate clar, lucrurile nu vor merge. Nu e vorba de conturi, e vorba de plasamente in companii, societati, de dobandirea de bunuri. "Nu ar fi rau ca proiectul de infiintare a agentiei sa nu fie trecut prin OUG, poate avem posibilitatea sa ne vedem la finalul lunii martie pentru un proiect de lege, chiar in procedura de urgenta.

acum 61 luni (5 Mar 2015)

De asemenea, va exista un proiect de lege, asupra caruia PNL si PSD au convenit sa fie elaborat de ambele partide, in Parlament. Un inventar al bunurilor confiscate in ultimul an va fi prezentat saptamana viitoare, de catre Ministerul Finantelor.

"Va spun un secret: momentul la care grupul a decis sa organizeze dezbaterea a fost dupa un eveniment organizat de Ambasada SUA, in cadrul caruia s-a atins si acest subiect al recuperarii prejudiciilor din dosarele penale. Ar trebui ca acest lucru sa reprezinte o prioritate a Guvernului. Vorbim de sume importante de care bugetul de stat e privat, sume de care in mod normal ar putea beneficia sectoare importante ca educatia, sanatatea, infrastructura, dar pe care ANAF le face cadou condamnatilor pentru fapte de coruptie.Un exemplu care cred eu ca este graitor si relevant, dadea un exemplu seful DNA si spunea ca sumele care nu sunt recuperate, daca ar fi recuperate, ar acoperi salariile tuturor medicilor romani. Chiar daca a fost contrazisa de unul, altul, cred ca asta e realitatea si astazi va trebui sa gasim solutii astfel incat aceste cifre sa nu mai existe de partea cealalta, decat bugetul de stat al Romaniei. Esecul nu poate fi imputat magistratilor, este o problema a Guvernului si ma bucur ca reprezentantii Guvernului sunt prezenti. As vrea sa cred ca vom putea vedea si putina vointa politica si ma bucur ca vad interes pentru aceasta tema care nu este de noutate", a spus Alina Gorghiu. Ma refer la ideea ministrului Finantelor care ne-a spus ca, dupa ce exista un birou la ANAF care se ocupa de asta, a decis infiintarea unei agentii guvernamentale care sa se ocupe de recuperarea prejudiciilor. Ce cred eu si as vrea sa aflu este ca poti sa infiintezi asociatii, dar daca nu iti asumi ca structura va functiona cum trebuie si va avea un obiect de activitate clar, lucrurile nu vor merge. Cat preconizeaza Guvernul ca va fi rata de recuperare a prejudiciilor?", a intrebat copresedintele PNL. Avem un angajament la nivel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro