Dezbatere finala. Ministerul Educatiei bate in cuie disciplinele pe care le vor studia elevii in gimnaziu

Dezbatere finala. Ministerul Educatiei bate in cuie disciplinele pe care le vor studia elevii in gimnaziu

La finalul anului trecut, Institutul de Stiinte ale Educatiei a lansat in dezbatere publica trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII. Educatia pentru sanatate, mult dezbatuta si promovata in declaratii atat de ministrul Educatiei Adrian Curaj, cat si de alti colegi din Guvern, a fost, de asemenea, neglijata in noile planuri cadru, insa ora de Religie ramane in trunchiul comun. In prezent, elevii de clasele V-VII pot face 2-3 ore de Educatie Fizica si doua ore in clasa a VIII-a, iar in variantele de plan cadru, sportul pierde o ora pe saptamana fie la toate clasele, sau doar la o parte din ele.

acum 68 luni (3 Feb 2016)

La finalul anului trecut, Institutul de Stiinte ale Educatiei a lansat in dezbatere publica trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII. In acest interval, cadrele didactice, specialistii in curriculum, elevii, parintii sau reprezentanti ai societatii civile au avut posibilitatea de a-si exprima punctele de vedere si sugestiile pe acest subiect.

Dezbaterea organizata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, din 16 februarie, va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti ca urmare a incheierii dezbaterii publice.

La eveniment vor fi dezbatute concluziile consultarilor, recomandarile grupului de lucru pe curriculum, precum si propunerile pentru noul plan-cadru aferent ciclului gimnazial. Printre invitati se vor numara, de asemenea, reprezentanti ai grupului de lucru pe curriculum, ai inspectoratelor scolare judetene, ai sindicatelor din educatie, ai elevilor si ai parintilor, precum si ai organizatiilor neguvernamentale. Cele trei variante de planuri-cadru scoase in dezbatere publica de Ministerul Educatiei La sfarsitul anului trecut, Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica, trei variante de planuri-cadru pentru gimnaziu. In planurile-cadru, orele de Informatica din gimnaziu apar doar ca materie optionala, o ora pe saptamana sau ca materie obligatorie (in trunchiul comun) in clasa a VIII-a sau in clasele a V-a si a VI-a.

Educatia pentru sanatate, mult dezbatuta si promovata in declaratii atat de ministrul Educatiei Adrian Curaj, cat si de alti colegi din Guvern, a fost, de asemenea, neglijata in noile planuri cadru, insa ora de Religie ramane in trunchiul comun. Alte schimbari care apar in propuneri se refera la Limba si Literatura Romana, care pierde o ora la clasa a V-a, adica elevii urmeaza sa faca patru in loc de cinci ore, cate sunt acum. De asemenea, dispare ora de Latina, care in prezent se studiaza la clasa a VIII-a. Astfel, la clasa a V-a, elevii vor studia Educatie pentru Dre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro