Dezastrul din cercetare, inca o data confirmat. Cum vede revista care l-a deconspirat pe Ponta cercetarea romaneasca

Cititi textul integral in editia print de luni a ziarulul Romania Libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament!

acum 82 luni (11 Jun 2017)

Nicio universitate romaneasca nu se afla in primele 500 la nivel mondial, potrivit publicatiei "Nature".

Pe 18 iunie 2012, una dintre cele mai influente reviste stiintifice la nivel global lansa o acuzatie fara precedent, sustinand, cu documente, ca premierul in functie al Romaniei, Victor Ponta, a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Subiectul a avut un impact urias in media si societatea romaneasca, eclipsand uneori alt subiect fierbinte al acelui an - suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Momentul zero al stiintei

Premierul Ponta a sustinut mereu ca nu a comis nicio frauda academica, in pofida numeroaselor institutii care, in timp, au admis plagiatul. La patru ani distanta si dupa numeroase dezbateri si verdicte preliminare, pe 27 iulie 2016 plagiatul fostului premier a fost oficial recunoscut.

Cititi textul integral in editia print de luni a ziarulul Romania Libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro